24-årig dræbte sin egen søster i skyderiet i Dayton

Myndighederne ved ikke, hvad der lå bag skyderiet i Dayton, Ohio, hvor gerningsmanden også dræbte sin søster.

Politiet har spærret af og er ved at undersøge gerningsstedet, hvor den 24-årige Connor Betts åbnede ild og dræbte ni mennesker i Dayton, Ohio. Hans søster var et af dødsofrene. Matthew Hatcher/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den 24-årige mand, der natten til søndag stod bag masseskyderiet i Dayton, Ohio, dræbte også sin egen søster.

Det oplyser politichef Matt Carper ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 22-årige søster, Megan, var et af de i alt ni mennesker, Connor Betts nåede at dræbe, inden han selv blev skudt og dræbt af politiet.

Amerikanske medier skriver, at hun blev fundet død sammen med sin kæreste. Det er ikke bekræftet af politiet.

De øvrige otte dødsofre var i alderen fra 25 til 57 år. Seks af de ni dræbte er sorte mennesker, men det er uklart, om det er et tilfælde, eller om der eventuelt lå et racistisk motiv bag.

Ud over de dræbte er 27 mennesker såret. Fire af dem er alvorligt såret, mens en er i kritisk tilstand, oplyser lægekilder til AP.

»Dette er uden modstykke og vældigt tragisk,« siger politichef Carper.

Myndighederne har ikke oplyst, om gerningsmanden specifikt gik efter sin søster ved angrebet. Det er heller ikke klart, hvilket motiv der kan ligge bag masseskyderiet i Dayton.

Klokken var omkring 1.00 lokal tid natten til søndag, da Betts gik ind og begyndte at skyde i et område, hvor mange mennesker går i byen.

Politiet har ransaget gerningsmandens hjem, hvor han angiveligt boede sammen med sin søster, skriver netmediet The Daily Beast.

Connor Betts var ikke på forhånd kendt af politiet, og et kig på hans profiler på sociale medier viser heller ikke tegn på yderliggående synspunkter, skriver mediet.

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), er en af de mange, der har sendt tanker til de efterladte i kølvandet på de to masseskyderier i først El Paso, Texas, og få timer senere i Dayton, Ohio.

»Mine tanker går til familierne og pårørende til ofrene, de overlevende og til alle, der er berørt af disse hændelser«, skriver Statsministeriet i et tweet på vegne af statsministeren.

/ritzau/