22 flygtninge druknet ud for græske øer

144 flygtninge er blevet reddet i land, mens 22 er druknet i en ny ulykke i det Ægæiske Hav mellem Tyrkiet og Grækenland.

Arkiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: GIORGOS MOUTAFIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en tragisk ulykke med bådflygtninge har ramt Grækenland, hvor 22 personer er druknet.

Ulykkerne fandt begge sted i det Ægæiske Hav, der adskiller Tyrkiet og den græske øgruppe, de Ægæiske Øer.

Det lykkedes den græske kystvagt at redde 144 flygtninge inklusive fire spædbørn og ni børn. Der er stadig fire personer savnet fra den ene ulykke, skriver Reuters.

Vejret er skiftet til det værre i det Ægæiske Hav som følge af årstiden, og det har fået dødstallet blandt de tusindvis af flygtninge, der forsøger at komme fra Tyrkiet til Grækenland til havs, til at stige markant.

Onsdag døde 16 personer på den samme farlige vej mellem Tyrkiet og de græske øer, hvor mange flygtninge for første gang når EUs grænse.

274 blev reddet i land i det tilfælde.

Ifølge Reuters har flere flygtninge fortalt, at de bliver tilbudt »billetter« til halv pris, hvis de tager ruten fra Tyrkiet til Grækenland i dårligt vejr, hvor risikoen for en ulykke er markant højere.

Turen koster normalt mellem 1.100 og 1.400 euro, hvis man rejser med en slidt træbåd. En tur med en mere robust båd koster mellem 1.800 og 2.500 euro ifølge FNs Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Grækenland har modtaget flere end 570.000 flygtninge i løbet af 2015, men langt de fleste er rejst videre mod Nordeuropa.