22 dræbt ved to bombeaktioner i Pakistan

To bomber i Pakistan, en i syd og en i nord, dræbte mindst 22 personer torsdag. De fleste omkomne var politifolk. Præsident Musharraf kræver oprørerne nedkæmpet

Mindst 22 personer blev dræbt og mange flere såret, da to bomber eksploderede i Pakistan tidlig torsdag. Mindst 15 mennesker, heraf otte politifolk omkom, da en selvmordsbombemand sprængte sig selv i luften i byen Hub i provinsen Baluchistan.

Syv omkom ved en aktion i den nordlige provins Waziristan. Det er uklart om aktionerne har forbindelse til rydningen af en stor moské i hovedstaden Islamabad i sidste uge eller var led i et langvarige lokale opgør mellem militante og regeringssoldater i de to provinser.

Aktionerne kom efter, at den pakistanske præsident, Pervez Musharraf, onsdag sagde, at Pakistan er i "direkte konfrontation" med militante kræfter i landet. Han varslede et opgør med de grupper, der står bag den seneste uges bombeangreb.

Onsdag blev 17 soldater dræbt og omkring 10 andre såret, da en militærkolonne blev angrebet. Det skete også i Waziristan.

/ritzau/