217 personer frygtes omkommet ved flystyrt

Flere end 200 personer frygtes at være omkommet søndag, da et egyptisk passagerfly fra Egypt Air af typen Boeing 767 styrtede i Atlanterhavet ud for delstaten Massachusetts på den amerikanske østkyst. Det skete kort tid, efter at det egyptiske fly var startet fra New Yorks John F. Kennedy-lufthavn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BOSTON

Vragstumper fra flyet og én omkommen passager blev senere søndag fundet i Atlanterhavet syd for Nantucket Island omkring det sted, hvor radaren tidligere havde mistet kontakten med flyet fra Egypt Air.

"Vi har lokaliseret ét lig," oplyste kontreadmiral Richard Larrabee fra USA's kystvagt på en pressekonference.

Flyet fra Egypt Air, som havde 217 mennesker om bord - 199 passagerer og 18 besætningsmedlemmer - startede fra New York på vej til Kairo omkring kl. 7.20 (dansk tid) efter en forsinkelse på to timer, oplyste embedsmænd fra John F. Kennedy-lufthavnen.

Det egyptiske fly kom fra Los Angeles, og ifølge en lufthavnkilde i Kairo havde det allerede foretaget én nødlanding på Edwards Air Base på vejen til New York. Dette blev dog senere afvist af en embedsmand fra FAA.

Flyet forsvandt fra radarskærmene omkring kl. 8.00 (dansk tid), og den sidste kontakt var, da det befandt sig omkring 100 kilometer syd for Nantucket Island.

Eksplosion

Ifølge tv-stationen Fox News, som citerede en kilde fra den amerikanske luftfartsadministration (FAA), eksploderede flyet, mens det befandt sig i luften. Ifølge myndighederne viser de foreløbige undersøgelser ingen beviser på sabotage.

"Vi har ikke fundet tegn på mistænkelige forhold," sagde politiinspektør Anthony Infante på en pressekonference i New York.

På samme tid oplyste embedsmænd, at en intensiv eftersøgning efter eventuelle overlevende fra flystyrtet var blevet etableret i havet ud for Nantucket, som er en del af Massachusetts.

En officer fra den amerikanske kystvagt sagde, at fire fartøjer og ét fly deltog i eftersøgningen.

"Der kan meget vel være overlevende, for vandtemperaturen er over 15 grader," sagde Alan Thompson fra kystvagten til det franske nyhedsbureau, AFP.

I Washington lovede vicepræsident Al Gore, at USA's regering vil gøre alt for at finde frem til årsagen til søndagens flystyrt.

"Familierne til dem, som er omkommet på havet er i vore bønner og vore tanker, og naturligvis vil USA samarbejde tæt med Egyptens regering med henblik på at gøre alt for at finde frem til årsagen til denne tragedie," sagde Al Gore til tv-stationen ABC. Ritzau-AFP