2016 var et af de sikreste år at flyve i

Flyulykker krævede 200 færre liv i 2016 end året inden. Af omkring 35 millioner flyvninger endte 19 dødeligt.

Berlin. For mange var 2016 fyldt med dårligt nyt. Men på i hvert fald ét område er der en positiv udvikling.

En ny opgørelse bekræfter nemlig, at det bliver stadig mere sikkert at flyve.

2016 var det næstsikreste år, der er registreret i den civile luftfarts historie, når man ser på antallet af ulykker og antallet af omkomne.

Det viser tal fra det tyske Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC) og Aviation Safety Network (ASN) i Holland.

Ifølge JACDEC's opgørelse mistede 321 mennesker livet i flyulykker rundt om i verden i løbet af året. ASN bruger en anden metode til at opgøre antallet af flydræbte og sætter tallet til 325.

Ud af de omkring 35 millioner flyvninger, der blev foretaget på verdensplan i 2016, havde 19 en dødelig udgang. Det svarer til, at én flyvning ud af 3,2 millioner ender med en dødelig ulykke, skriver ASN.

Årets værste flyulykke skete ved byen Medellin i Colombia i november. Her omkom 71 mennesker, da et fly fra det bolivianske selskab Lamia styrtede ned.

Mange af de dræbte var spillere fra det brasilianske fodboldhold Chapecoense Real. Seks mennesker overlevede styrtet.

Det menes at være mangel på brændstof, der fik flyet af typen Avro RJ85 til at styrte ned.

To af de 19 flyvninger, der havde en dødelig udgang, menes at være forårsaget af terror.

Det drejer sig om en afgang fra Somalias hovedstad, Mogadishu, hvor en bombe eksploderede om bord på flyet. Én passager mistede livet.

Desuden er der sagen om EgyptAir-flyet, der styrtede i Middelhavet i maj. Efterforskningen er stadig i gang, men den egyptiske havarikommission har oplyst, at der er fundet spor af sprængstoffer efter ulykken.

Flyet styrtede i Middelhavet på vej fra Paris til Kairo. Alle 66 om bord døde i styrtet.

Opgørelsen over de dødelige flyulykker tæller kun civile fly. Militærfly er ikke med i statistikken, som derfor ikke omfatter det russiske Tupolev-fly, der styrtede i Sortehavet i december. Her omkom 92 mennesker.

I 2015, som blandt andet var året hvor en tysk pilot bevidst lod et Germanwings-fly med 150 mennesker om bord styrte ned i de franske alper, har JACDEC registreret 521 dødsofre, mens ASN opgiver antallet af dræbte i flyulykker til 560.

/ritzau/dpa