2000 ISAF-soldater dræbt i Afghanistan

Den ni år lange krig i Afghanistan har kostet 2002 udenlandske soldater livet.

En såret Nato-soldat bliver evakueret i Kandahar-provinsen. To soldater blev såret under en morgenpatrulje.  Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI CORTEZ

Der er nu blevet dræbt mere end 2000 udenlandske soldater i Afghanistan ifølge den uafhængige hjemmeside icasualties.org.

Den ni år lange krig i Afghanistan har blandt andet kostet 1226 amerikanere 331 briter livet. Alene i 2010 er 434 udenlandske soldater blevet dræbt.

I øjeblikket er der mere end 140.000 amerikanske soldater og Nato-tropper i Afghanistan, mens krigen i landet bliver stadig mere upopulær i mange af de lande, der bidrager med soldater.

USA's øverstkommanderende for Afghanistan-indsatsen general David Petraeus siger i et interview med tv-stationen NBC, at han ikke føler sig bundet af præsident Barack Obamas udmelding om, at USA begynder at trække tropper hjem fra juli 2011.

- Jeg mener, at præsidenten meget tydeligt har forklaret, at det er en proces, ikke en begivenhed og det er baseret på nogle betingelser, siger Petraeus.

Obama er blevet kritiseret for udmeldingen om en amerikansk tilbagetrækning fra 2011. Hans modstandere mener, at det Taliban dermed blot skal vente på, at amerikanerne rejser hjem, før islamisterne igen kan få magten i landet.

/ritzau/AFP