200 personer er døde under voldsomme oversvømmelser

I Tyskland er 169 personer bekræftet døde efter voldsomme oversvømmelser. 31 har mistet livet i Belgien.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jean-Philippe Lacour/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

200 personer er i alt bekræftet omkommet i forbindelse med voldsomme oversvømmelser i Tyskland og Belgien.

Det oplyser lokale myndigheder tirsdag.

Der er i alt 169 personer bekræftet omkommet i Tyskland. Tidligere har tallet lydt på i alt 165 omkomne personer.

Det er den tyske delstat Rheinland-Pfalz, der tirsdag har registreret yderligere fire døde. Dødstallet i den sydvesttyske stat lyder nu på 121.

Under oversvømmelserne, som var de værste i Tyskland i nyere tid, blev store områder i to vestlige delstater overskyllet med vandmasser, som væltede og ødelagde huse, træer, biler, broer og veje.

Mange af dødsofrene i Tyskland er fundet i vandfyldte kældre, hvor de har forsøgt at redde værdifulde ejendele. Andre blev skyllet væk og blev dræbt eller kvæstet af det strømmende vand.

31 personer er bekræftet døde i Belgien. En af dem er en dansk statsborger, meddelte Udenrigsministeriets Borgerservice mandag.

Der er stadig folk, der savnes i begge lande. Der venter samtidig et stort oprydningsarbejde i de byer og regioner, der er blevet ramt.

Det var kraftig regn onsdag i sidste uge, der satte gang i oversvømmelserne.

Oversvømmelserne har sendt debatten om klimaforandringer højt op på dagsordenen i Tyskland forud for parlamentsvalget den 26. september. Her ender Angela Merkels 16-årige styre, og en ny forbundskansler skal findes.

Ifølge eksperter fører global opvarmning til hyppigere og mere voldsomme oversvømmelser, fordi varmere luft kan indeholde mere vand.

Katastrofen har også ført til diskussion af advarselssystemerne i Tyskland. Angela Merkel har lovet, at man vil kigge på mulige svagheder i systemet.

»Vi har et rigtig godt advarselssystem,« siger forbundskansleren tirsdag i den hårdt ramte by Bad Münstereifel.

»Nu skal vi se kigge på, hvad der fungerede, og hvad der ikke gjorde. Vi må samtidig ikke glemme, at der er tale oversvømmelser, som vi ikke har set lignende i lang, lang tid,« lyder det fra Merkel.

/ritzau/AFP