200 egyptere anklages for terror

Den egyptiske statsanklager har sigtet 200 personer for terrorrelationer og en række bombeangreb. Omkring halvdelen af dem er på fri fod.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Den offentlige anklager i Egypten har sigtet 200 formodede militante islamister for at »finansiere, lede og tilslutte sig« en terrororganisation og for at stå bag bombe- og raketangreb i landet.

De anklagede tilhører gruppen Ansar Bayt al-Maqdis, også kendt som Tilhængerne af Jerusalem, som har påtaget sig ansvaret for en række dødbringende angreb i de seneste ni måneder. Gruppen optræder desuden på USAs terrorliste, skriver Reuters.

102 af de sigtede er allerede i myndighedernes varetægt, mens resten er på fri fod.

Militante angreb er eksploderet på Sinaihalvøen, i Cairo og i andre store egyptiske byer, siden den egyptiske hær afsatte den demokratisk valgte præsident, Mohamed Morsi, sidste år, efter voldsomme protester mod han styre.

Morsi tilhørte det islamistiske parti Det Muslimske Broderskab, som den nuværende regering har beskyldt for at opfordre til vold og for at stå bag voldelige angreb.

Den egyptiske statsanklager oplyser, at de 200 anklagede blandt andet kan relateres til 51 angreb, som har kostet 40 betjente og 15 civile livet. Ansar Bayt al-Maqdis anklages desuden for at samarbejde med terrorgruppen al-Qaeda og den palæstinensiske gruppe Hamas.

En egyptisk domstol har i år dømt flere end tusind tilhængere af Det Muslimske Broderskab til døden for opfordringer til vold i forbindelse med afsættelsen af Morsi.