20-årig model bedøvet med hestemedicin og kidnappet i Italien

Den 20-årige blev fragtet i en kuffert efter at være bedøvet. Politifoto Fold sammen
Læs mere

En 20-årig britisk model blev for knap en måned siden kidnappet, fordi hun tilsyneladende skulle bortauktioneres som slave på internettet til lyssky personer. Et efterladt brev kaster nu lys over, hvorfor hun fik lov til at slippe for den grusomme skæbne.

Lørdag oplyste italiensk politi, at den unge model var blevet narret til et falsk photoshoot i Milano i Italien. Her blev hun overfaldet af to mænd, der bedøvede hende med heste-medicinen, ketamin. Gerningsmændene lagde hende i håndjern, hvorefter hun blev lagt i en kuffert og i et bagagerum fragtet til et hus i byen Borgial uden for Torino. Her blev hun holdt fanget i syv dage, mens hun var lænket til en kommode.

Men den 17. juni fulgte hendes kidnapper, polske Lukasz Pawel Herba, den 20-årige til Storbritanniens konsulat i Milano, hvor politiet kunne anholde den 30-årige polak.

Hvad den præcise årsag er til, at han selv afleverede hende hos myndighederne er ukendt.

Lukasz Pawel Herba har tilstået sin medvirken i kidnapningen, som politiet formoder har krævet måneders planlægning. Ikke mindst fordi den polske mand ifølge anklager i sagen Paolo Storari har været i kontakt med andre kidnappere. Han har ligeledes anskaffet sig et falsk pas under navnet Daniel Zawada, der blandt andet blev brugt til at leje to ejendomme.

»Vi har bevis for, at han havde kontakt med mennesker, der tidligere har kidnappet kvinder,« siger han til The Telegraph.

Den 30-årige gerningsmand krævede under kidnapningen en stor løsesum fra modellens agent. Hele 300.000 amerikanske dollar, godt 1,9 millioner danske kroner, lød kravet for at sætte modellen fri, hvis ikke hun skulle sælges gennem et hemmeligt netværk, ‘Black Death,’ på ‘det dybe net,’ hvor brugere kan agere anonymt.

Lorenzo Bucossi fra det italiensk statspoliti fortæller til The Telegraph, at Europol tidligere har fundet spor af det hemmelige netværk.

Om ‘Black Death’ faktisk eksisterer, og om Lukasz Pawel Herba er tilknyttet til netværket, er ikke bekræftet, men i et brev fundet på den polske mands computer, gives der udtryk for, at Lukasz Pawel Herba arbejder for netværket, og at han med sin frisættelse af modellen parerede ordre.

'Du bliver sat fri som en stor generøsitet fra Black Death Group. Din løsladelse kommer dog med en advarsel, og du bør læse dette brev meget omhyggeligt,' indledes brevet, som italiensk politi har frigivet til medierne, og som kan læses nederst i artiklen.

Af teksten fremgår det, at gruppen bag kidnapningen og den antagede slavehandel ændrede holdning til at sælge kvinden, da det blev opdaget, at hun er mor til en to-årig.

'Det var en fejl at tage dig til fange. Især i betragtning af at du er en ung mor, der under ingen omstændigheder burde være lokket til kidnapning. En anden vigtig faktor, som du bør være meget opmærksom på, er, at din overordnede beskyttelse kommer fra en af vores vigtigste og meget respekterede mænd, der havde en meget klar og solid holdning til dit tilfælde,' står der umiddelbart på ufuldstændigt engelsk.

Lukasz Pawel Herba havde bopæl i Storbritannien, og hans hjem blev ransaget tidligt om morgenen den 18. juli. Politiet leder fortsat efter mindst én anden gerningsmand, der skal have deltaget i kidnapningen af den 20-årige.