19 Twitter-profiler der får dig til at smile på 140 tegn eller mindre

»Kære piger med påtegnede øjenbryn. Vi tjekker jer ikke ud, vi stirrer.«

Foto: ERIC THAYER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Af alle sociale medier er Twitter måske et af de bedste steder, hvis man vil have sig et hurtigt skud grin. Det er et af de bedste steder at få sjove reaktioner, når Kronprinsen blæser på reglerne og suser over broen, mens alle andre må vente. Eller når Nicklas Bendtner enten bliver hyldet eller hånet for endnu et mål eller en tur i byen.

Vi har samlet et bredt udsnit fra ind- og udland. Og det er en broget skare af alt fra en norsk bedstemor over Vorherre til Lasse Rimmer. Her er vores 19 yndlinge, der kan få os til at smile på 140 tegn eller mindre.

LÆS OGSÅ: 12 danske fotografer du bør følge på Instagram


Thomas Warberg

Dansk komiker med en fortræffelig træfsikkerhed i sine tweets. Gerne flere guldkorn om dagen.


Gud

Selvfølgelig må Vorherre himself være en af de sjoveste på Twitter. Han (eller hun) går ikke af vejen for fx at svine andre religioner som Scientology. Men hovedbudskabet er, at vi mennesker er utroligt dumme. Og det fortæller han på mange sjove måder.


Zac Galifianakis

Det er ikke skuespilleren og komikerens rigtige profil (bemærk det manglende h i navnet). Men det er helt igennem ægte sjov.


Mikka Tecza

Ung skarp pen, der er værd at følge ikke kun på Twitter, men også på Denfri.dk og selvfølgelig her hos os euroman.dk, hvor hun har skrevet flere sjove ting som fx om mænds typiske fordomme om feminister.


Mikael Simpson, musiker og vært på P6 Beat

De fleste, som kender hans formiddagsprogram på radioen, elsker også hans tørre humor. Den får også frit løb på Twitter, og det er værd at følge efter.


Carsten Eskelund

Nogle af de sjoveste på Twitter er ikke overraskende komikere, og derfor kan man også trygt følge flere af dem. Her er Carsten Eskelund bestemt en af de bedre.


Sandie Westh, vært på P7 Mix

Sandie er så god på Twitter, at det gav hende et job på DR. Og man forstår godt hvorfor. Ikke en dag uden gode sager.


Bedstemor

Jo, der kan komme sjove ting fra vores norske broder-folk. Denne bedstemor (eller hvem der nu står bag) har indtil fået videre 53.000 følgere, hvilket er opnået ved fx gentagne gange at skrive, at hun strikker.


Christian Fuhlendorff

En af Danmarks bedste komikere og selvfølgelig også virkelig skarp på Twitter.


tina

Korte præcise hverdagsbetragtninger, der rammer præcist.


Medieval Reactions

Vi har tidligere skrevet om denne geniale profil, der parrer middelalder-malerier med nutidige hverdagssituationer. Det lyder måske ikke som det mest umiddelbare match, men det fungerer forbløffende fint.


Kira Sand

Musiksnob med hang til sociale medier, skriver hun om sig selv, og uddyber med, at hendes tweets kan indeholde spor af ironi. Det er vi glade for.


Sebastian Dorset

Endnu en komiker af den gamle skole, der virkelig gør sig godt her. Har været med længe og holder en virkelig høj standard.


Saved you a Click

Denne profil har allerede som navnet antyder sparret os en del kliks og dermed tid. Samtidig gør den det gerne på en humoristisk vis og er et godt våben i kampen mod clickbait, der vælter ind over os.


Thomas Skov Gaardsvig

Faste læsere af euroman.dk vil kende ham fra hans blog og ellers selvfølgelig som tv-vært. Men han er også virkelig god på Twitter.


Lasse Rimmer

Dansk oldschool komiker, der virkelig befinder sig hjemmevant blandt de 140 tegn.


NotWillFerrell

Det ligger i navnet, at det ikke er komikerens ægte profil, men den er virkelig sjov.


Fabeldyret

Fabeldyret er angiveligt en ung rapper, der bærer det borgelige navn Shahin Aakjær. Han er af iransk afstamning og indfødt Twitter-superbruger.

LÆS OGSÅ: 160 ting man burde gøre noget mere

LÆS OGSÅ: 7 typer du altid møder på kunstmuseum

LÆS OGSÅ: Zlatan har fået sin egen søgemaskine

Artiklen er bragt i samarbejde med Euroman.dk