19-årig varetægtsfængslet i sag om Malmø-drab

Ifølge Kvällsposten blev bil, der er registreret i 19-årig mistænktes navn, brugt i forbindelse med Malmø-drab.

En 19-årig, der er sigtet for medvirken til skuddrabet på en kvinde på åben gade i Malmø, blev torsdag varetægtsfængslet. Manden nægter sig skyldig.

Anklagemyndigheden mistænker manden for at have været involveret i drabet og for at have været involveret i et forsøg på at dræbe en mand, der også var til stede nær gerningsstedet.

Den 19-årige blev anholdt mandag. Gerningsmanden er fortsat på fri fod.

Den 19-årige befandt sig på et andet sted, da drabet skete, og han nægter ifølge sin advokat at have noget med sagen at gøre.

»Han er forfærdet over mistanken, og han tager stærkt afstand fra skyderierne,« sagde hans forsvarsadvokat, Theresa Såhlnacke, i forbindelse med anholdelsen ifølge den svenske avis Expressen.

Svensk politi har indtil videre ikke givet mange informationer om skyderiet.

Avisen Kvällsposten mener dog at vide, at politiet er på jagt efter yderligere to mistænkte gerningsmand. Dette er ikke bekræftet af politiet.

Ifølge avisen ventede to personer på manden, der skal have været mål for skyderiet. En tredje person ventede i en Mercedes, som siden midten af august har været registreret i den 19-årige mistænktes navn.

Manden, der angiveligt var mål for skyderiet, skal være begyndt at løbe, da han - med sit spædbarn i armene - så de to mænd.

De to mænd fulgte angiveligt efter ham og skød mod manden.

Manden tabte sit barn, som barnets mor løb hen for at samle op. Gerningsmænd fik herefter fat i hende og skød hende.

»En ren henrettelse,« siger et vidne ifølge Kvällsposten.

Kvällspostens beskrivelse af forløbet er ikke bekræftet af politiet.

Den dræbte kvinde var læge. Barnets far er ifølge SVT tidligere dømt for at have medvirket i millionrøveriet af en pengetransport i Brøndby i Danmark i 2008.

/ritzau/TT