18 turister meldes dræbt efter ballonstyrt

Antallet af dræbte turister efter ballonstyrt i egyptisk ferieby nedskrives med en enkelt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: 18 europæiske og asiatiske turister blev dræbt, da en luftballon styrtede til jorden fra 300 meters højde ved den egyptiske ferieby Luxor tidligt tirsdag morgen. Tidligere lød det, at 19 af 20 ombordværende var døde, men det antal er altså nu nedjusteret med en enkelt, skriver Reuters. Der er desuden meldinger om, at der skal være flere sårede, hvilket kan tyde på, at der var flere end 20 om bord.

Ballonen forulykkede på grund af en gaseksplosion, der fandt sted, mens den befandt sig over Nilens vestbred. Flere vidner beretter ifølge Reuters om et kæmpe brag og rystelser i forbindelse med eksplosionen.

Ballonskipperen overlevede tilsyneladende ved at springe fra ballonens kurv, da den var knap 15 meter fra jorden, og han er efterfølgende blevet behandlet for brandskader. Den anden overlevende er en af de turister, der var med på turen.

Ifølge NBC News er ni af de dræbte turister fra Hongkong, fire fra Japan, to fra Storbritannien og to fra Frankrig, mens yderligere to endnu ikke er identificeret.

Ballonture ved solopgang er populært blandt turister, der besøger Luxor, som blandt andet huser ruiner og farao-gravstedet Kongernes Dal. Ifølge Sky News skal den forulykkede ballon således være en af otte, der var i luften samtidig.