18 dræbt ved busulykke i Bayern

18 personer er omkommet, efter en turistbus fra Sachsen udbrændte, bekræfter politiet i Bayern ifølge AP.

Motorvejen A9, som forbinder Tysklands to største byer, Berlin og München, er spærret i begge retninger.. REUTERS/News 5. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. GERMANY OUT.NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN GERMANY.NO SALES NO ARCHIVES.? Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 18 personer har mistet livet i et voldsomt sammenstød med efterfølgende brand på motorvej A9 ved Oberfranken i det sydøstlige Tyskland, oplyser politiet i Bayern.

»18 lig er bjærget ud af bussen,« siger politiet i Bayern.

Den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, siger, at branden var så kraftig, at kun et stålskelet fra bussen står tilbage.

»Ud fra det kan man selv regne ud, hvad det betyder for de mennesker, der var om bord på bussen,« siger Alexander Dobrindt ifølge nyhedsbureauet AFP.

30 er reddet fra bussen - alle med skader. Ifølge dpa er to af dem i livsfare.

En turistbus fra Sachsen brød ud i et flammehav efter et sammenstød med en lastbil. De omkomne er ifølge politiet ældre mennesker på mellem 66 og 81 år.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, er ifølge talsmand Steffen Seibert »forfærdet« over hændelsen.

»Vore tanker går til ofrene og deres familier og til de sårede. Vi håber, at de, der blev reddet, kommer sig igen,« siger Seibert.

Der var 46 passagerer og to chauffører i bussen, oplyser politiet. På grund af den voldsomme brand var det svært for redningsfolk at få overblik over ulykken. I mange timer hed det, at 18 personer var savnet.

Billeder fra stedet viser vraget af et totalt udbrændt køretøj. Det skal ifølge dpa være bussen, hvor kun skelettet af karosseriet står tilbage.

Redningsindsatsen har været enorm. 200 redningsfolk har været sendt til stedet, rapporterer avisen Bild. Flere helikoptere landede mandag morgen på motorvejen og har transporteret kvæstede til hospitalet.

Motorvejen A9, som forbinder Tysklands to største byer, Berlin og München, er spærret i begge retninger.

Det fremgår af sociale medier, at lukningen af den store motorvej har medført lang kødannelse. Køretøjer ledes til omkringliggende landeveje.

/ritzau/