18 dør i formodet IS-angreb i Bagdad

To separate bombeangreb i Bagdad kommer midt under Falluja-offensiv mod Islamisk Stat.

IRAQ-CONFLICT - 20160609113445
To bomber med mange dræbte i Bagdad kan være Islamisk Stats modsvar på, at den irakiske hær angriber islamisternes stillinger i byen Falluja. Scanpix/Ahmad Al-rubaye Fold sammen
Læs mere

Bagdad. Flere end 18 mennesker er dræbt og snesevis såret ved to separate bombeangreb i Bagdad, oplyser politiet i den irakiske hovedstad ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kort forinden citerede nyhedsbureauet Reuters ligeledes politiet for at fortælle, at mindst 22 var dræbt.

Den ene bombe var rettet mod et shiamuslimsk område af byen. Reuters skriver, at det var en forretningsgade, hvor eksplosionen skete. Her er mindst 11 dræbt.

Den anden bombe detonerede på en busstation nord for hovedstaden, hvor en af Iraks største militærbaser ligger. Mindst syv meldes døde

De to bomber sprængte næsten samtidig - klokken cirka 9.00 lokal tid.

Angrebene kommer samtidig med, at den irakiske hær forsøger at fordrive Islamisk Stat fra Falluja vest for Bagdad.

Ingen har taget ansvaret for torsdagens bomber, men næsten alle lignende angreb de seneste måneder har IS taget skylden for.

IS er militært stærkt presset både i Irak og i Syrien, og den militante sunnimuslimske organisation har svaret igen, hvor den har det lettest - med blodige bombeangreb mod civile og militære mål i Bagdad.

Den irakiske hær indledte i sidste uge en offensiv mod Falluja, der kontrolleres af IS. Byen ligger kun 50 kilometer vest for Bagdad.

/ritzau/AFP