17 turister dræbt ved angreb og gidseldrama i Tunesien

I alt 19 personer er blevet dræbt ved onsdagens angreb på det nationale museum i Tunesiens hovedstad, Tunis. Det bekræfter den tunesiske premierminister, Habib Essid, ifølge The Guardian.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN:

Blandt de dræbte er 17 turister fra Italien, Tyskland, Polen og Spanien, lyder det fra premierministeren. De sidste to dræbte er gerningsmændene, der foruden at dræbe turisterne også tog adskillige personer som gidsler på museet.

Det forlyder desuden, at 22 turister er blevet såret under angrebet.

Med drabet på de to gerningsmænd er gidseltagningen ovre onsdag eftermiddag, rapporterer flere internationale medier.

De to dræbte gerningsmænd menes at være blevet hjulpet af to eller tre andre personer. En operation er fortsat i gang for at finde medgerningsmændene, siger premierministeren ifølge The Guardian.

Det er stadig mange modstridende oplysninger om, hvad der helt præcis er sket, og hvor mange der helt nøjagtig er blevet dræbt og såret under angrebet.

En journalist fra Wall Street Journal citerer for eksempel kilder i sikkerhedsstyrkerne og tweeter, at 38 er blevet såret, men at der kun er tale om ni dræbte - syv turister, en tunesisk politimand og en tunesisk rengøringsdame på museet.

BNB