17 personer dræbt af bilbombe ved grænseby i Syrien

En landsby i det nordøstlige Syrien, hvor Tyrkiet har kontrollen, er ramt af blodigt angreb.

Sammenkrøllede biler ligger tilbage ved markedspladsen i landsbyen Tel Halef, hvor flere meldes dræbt af en bilbombe. - Foto: Nazeer Al-Khatib/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: NAZEER AL-KHATIB

En bilbombe har dræbt 17 mennesker og såret 20 andre tæt ved en syrisk grænseby, der blev indtaget af tyrkiskstøttede styrker i sidste måned.

Det oplyser Tyrkiets forsvarsministerium tirsdag.

Ministeriet skriver ifølge nyhedsbureauet AFP på Twitter, at ofrene er civile, og det beskylder den kurdiske YPG-styrke for at stå bag bilbombeangrebet.

»Barnemorderne har denne gang bragt en bilbombe til sprængning i Tel Halef,« lyder det fra det tyrkiske ministerium.

Tyrkiet betragter YPG som en terrororganisation.

Der er ikke umiddelbart nogen kommentar fra YPG eller andre kurdiske grupper.

Angrebet ramte landsbyen Tel Halef, der ligger vest for byen Ras el Ain. Her fandt nogle af de værste kampe sted, da Tyrkiet i oktober indledte en militær offensiv mod YPG.

Billeder fra stedet viser forkullede og sammenkrøllede biler ligge tilbage på jorden efter angrebet ved landsbyens markedsplads.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der overvåger situationen i Syrien fra et kontor i Storbritannien, bekræfter ifølge AFP, at angrebet har fundet sted.

Men observatoriet sætter antallet af dræbte til 11, hvoraf mindst tre er civile. Dog kan dødstallet stige, fordi flere af de sårede er i kritisk tilstand.

Tyrkiet indledte en offensiv mod YPG i det nordøstlige Syrien den 9. oktober.

Den kurdiske styrke har været en afgørende allieret for USA i kampen mod den militante bevægelse Islamisk Stat. Få dage inden den tyrkiske operation blev indledt, havde USA trukket sine soldater ud af området.

/ritzau/Reuters