17 flygtninge druknet ved Tyrkiets kyst

17 personer har mistet livet ved en drukneulykke nær Tyrkiet. De druknede var sejlet ud i en båd med i alt 35 om bord. De håbede at nå frem til den græske ø Kos.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tragedierne i tyrkisk farvand fortsætter.

Søndag druknede 17 flygtninge og migranter ud for den tyrkiske kyst, da de forsøgte at nå over til den græske ø Kos, der ligger fire kilometer væk fra ksytstrækningen.

Ifølge Reuters, der citerer det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu, var der i alt 37 personer om bord på den otte meter lange båd, da det gik galt.

Båden med flygtningene var sejlet ud fra den lille kystby Gumsluk, der ligger på samme halvø som Bodrum, hvor de fleste både sejler ud fra, og på hvis kyst den lille kurdiske dreng skyllede op. Fotoet af ham i strandkanten er blevet til et ikonbillede og symbol på flygtningestrømmen fra Tyrkiet.

Der er blot fire kilometer fra Tyrkiet til Kos fra Bodrum, men turen over er risikofyldt, dels på grund af forholdene på vandet og dels fordi mange af flygtningene ingen erfaring har i at opholde sig i en båd.

Ifølge den tyrkiske vicepremierminister, Numan Kurtulmus, har 274 flygtninge og migranter indtil nu mistet livet i havet ud for den tyrkiske kyst.