17-årig sårede syv personer med økse på schweizisk posthus

En 17-årig mand fra Letland med psykiske problemer angreb søndag tilfældige på posthus i schweizisk by.

Den unge mand, der havde psykiske problemer, gik til angreb på tilfældige personer på et postkontor i byen Flums ved 20-tiden søndag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDDY RISCH

Det var fem kvinder og to mænd, der søndag blev såret af en 17-årig snedkerlærling fra Letland, da han gik til angreb med en økse i Schweiz.

Det var tidligere uklart, hvor mange personer gerningsmanden sårede.

Den unge mand, der havde psykiske problemer, gik til angreb på tilfældige personer på et postkontor i byen Flums ved 20-tiden søndag aften.

Byen ligger tæt på grænsen til Liechtenstein.

Manden angreb først et ægtepar med en otte måneder gammel baby bagfra. Babyen blev væltet ud af en barnevogn, men slap uskadt.

Flere personer, som kom tililende for at hjælpe de overfaldne, blev også angrebet. En mand, der ville hjælpe, fik alvorlige skader, mens de øvrige blevet lettere såret.

Den 17-årige flygtede fra stedet i en stjålen bil, som han kørte galt med. Derefter løb han videre til en tankstation, hvor han igen angreb og sårede flere personer.

Politiet overmandede overfaldsmanden efter først at have såret ham med skud.

Den 17-årige var i forvejen kendt af politiet og socialarbejdere.

Han var blevet udredt af psykologer, efter at have givet udtryk for voldelige fantasier for fire måneder siden. De havde konkluderet, at han ikke umiddelbart var til fare for andre.

Han kommer fra Letland og handlede ifølge politiet alene.

/ritzau/AP