17-årig afghaner råbte »Allahu akbar« og gik amok med økse i tysk tog

Tre personer er alvorligt tilskadekomne efter et økseangreb i et tysk tog, skriver tyske medier.

Foto: KAI PFAFFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række passagerer er blevet såret, efter at en 17-årig dreng med afghanske rødder angreb dem med en økse på et tog i den sydtyske delstat Bayern. Drengen er blevet dræbt af politiet.

Det oplyser delstatens indenrigsminister, Joachim Herrmann, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Joachim Herrmann oplyser desuden, at drengen er kommet til Tyskland som flygtning. På grund af sin unge alder kom han til Tyskland som uledsaget mindreårig. Han blev placeret hos en plejefamilie i den nærliggende by Ochsenfurt.

Det er stadig uklart, om drengen har handlet alene.

Flere medier og nyhedsbureauer skriver, at omkring 20 personer var til stede ved angrebet. Tre er alvorligt såret, og to passagerer har fået mindre skader. Ingen har dog fået livstruende skader.

Myndigheder oplyser til dpa, at den unge gerningsmand gik til angreb på passagererne, der lykkedes med at alarmere togpersonalet. Personalet tog kontakt til politiet, der ved et tilfælde havde en aktionsstyrke tæt ved gerningsstedet.

Den unge gerningsmand flygtede ud af vognen. Politiet satte efter den 17-årige, der blev skudt og dræbt under jagten.

»Kort efter ankomsten til Würzburg angriber en mand passagererne med en økse og en kniv,« siger en talsmand for politiet ifølge nyhedsbureauet AFP.

»Gerningsmanden var i stand til at forlade toget, hvorefter politiet jagtede ham. Under jagten skød og dræbte de ham,« siger talsmanden.

Würzburg ligger mellem byerne Frankfurt am Mein og Nürnberg.

Et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte »Allahu akbar« (Gud er størst, red.), siger en talsmand for myndighederne i Bayern ifølge AFP.

På den baggrund udtaler den bayerske indenrigsminister, Joachim Herrmann, at man ikke kan udelukke, at den 17-årige har en islamistisk baggrund.

Det siger politikeren tidligt tirsdag morgen til det tyske nyhedsbureau dpa.

Tyskland er en af de lande, der bærer det største læs, når det kommer til at tage mod flygtninge. I alt har 222.264 registreret sig som asylansøgere i landet i første halvdel af 2016.

Alene i sidste kvartal af 2015 lå tallet på knap en halv million i Tyskland.

/ritzau/