17-årig afghaner angriber passagerer med økse i tysk tog

Tyske medier skriver, at tilfældige passagerer blev angrebet på et tog i delstaten Bayern.

Flere er såret i angrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Karl-Josef Hildenbrand
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række passagerer er blevet såret, efter at en 17-årig dreng med afghanske rødder angreb dem med en økse på et tog i den sydtyske delstat Bayern. Han er blevet dræbt af politiet. Det oplyser delstatens indenrigsminister, Joachim Herrmann, ifølge dpa.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyser myndighederne i Bayern, at drengen er kommet til Tyskland som flygtning.

De første meldinger fra tyske medier lød, at mindst 20 personer var såret. Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at en gerningsmand, der har såret adskillige personer, deriblandt tre alvorligt, er død.

Den 17-årige boede i den nærliggende by Ochsenfurt. Det er stadig uklart, om han har handlet alene.

Myndigheder oplyser til dpa, at den unge gerningsmand gik til angreb på passagererne, før politiet stormede toget, hvor de skød og dræbte ham, da han forsøgte at flygte.

- Kort efter ankomsten til Würzburg angriber en mand passagererne med en økse og en kniv, siger en talsmand for politiet ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Tre personer er hårdt såret, og der er adskillige andre, som har fået skader. Gerningsmanden var i stand til at forlade toget, hvorefter politiet jagtede ham. Under jagten skød og dræbte de ham, siger talsmanden.

Würzburg ligger mellem byerne Frankfurt am Mein og Nürnberg.

Gerningsmandens motiv er fortsat ukendt.

- Det er sandsynligt, at det var et islamistisk angreb, da attentatmanden råbte "Allahu akbar" (Gud er størst, red.), siger en talsmand for myndighederne i Bayern ifølge AFP.

Tyskland er en af de lande, der bærer det største læs, når det kommer til at tage mod flygtninge. I alt har 222.264 registreret sig som asylansøgere i landet i første halvdel af 2016. Alene i sidste kvartal af 2015 lå tallet på knap en halv million i Tyskland.

/ritzau/