160 omkommet ved oversvømmelser i Indonesien og Østtimor

Redningsmandskab har fundet mindst 130 omkomne alene på en fjerntliggende øgruppe nær Østtimor.

 
Antallet af omkomne ved oversvømmelser og jordskred i Indonesien og Østtimor er steget til mindst 160 personer. Video: AP, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af omkomne ved oversvømmelser og jordskred i Indonesien og Østtimor er steget til mindst 160.

Det oplyser redningsmandskab, som har fundet mindst 130 omkomne alene på en fjerntliggende øgruppe nær Østtimor ud over 34 officielt registrerede dødsofre for naturkatastroferne.

Over titusinde er blevet gjort hjemløse.

Oversvømmelserne blev udløst af voldsom regn, som medførte kaos og ødelæggelser fra øen Flores i Indonesien og hele vejen til Østtimor, der er et lille land øst for det indonesiske øhav.

De massive mængder regn og de efterfølgende jordskred fik dæmninger til at løbe over og tusindvis af huse til at synke i jorden. Redningsarbejdere kæmper fortsat for at finde overlevende i ødelæggelserne.

Dødstallet og antallet af sårede kan stadig stige, advarer myndighederne.

Dødelige jordskred og oversvømmelser er almindelige i det indonesiske øhav i løbet af regntiden. I januar dræbte oversvømmelser 40 mennesker i den indonesiske by Sumedang i det vestlige Java.

I september sidste år blev mindst 11 mennesker dræbt i jordskred på Borneo.

Landets katastrofeagentur har anslået, at 125 millioner indonesere – knap halvdelen af landets befolkning – bor i områder, hvor der er risiko for jordskred.

/ritzau/AFP