16 dræbt ved begravelse for Taleban-ofre

En selvmordsbomber dræbte torsdag 16 personer ved en begravelse af ofre for et tidligere Taleban-angreb i Afghanistan. En bølge af angreb har ramt landet siden onsdag og har kostet mere end 30 mennesker livet.

AFGHANISTAN: 16 Mennesker mistede torsdag livet, og 39 blev såret, da en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften under en begravelse for Taleban-ofre ved hovedstaden Kabul i Afghanistan.

Det oplyser en afghansk embedsmand ifølge nyhedsbureauet AP.

Bomberen gik - før eksplosionen - angiveligt rundt blandt sørgende ved begravelsen, hvor der blev taget afsked med en politikommandør og tre andre personer, der blev dræbt af en vejsidebombe tidlige torsdag.

Ingen har påtaget sig skylden for det dødelige angreb endnu, men Taleban har tidligere stået bag lignende angreb.

En talsmand fra provinsbyen, hvor angrebet fandt sted, siger ifølge AP, at politiets efterforskningschef samt tre andre politibetjente var blandt de dræbte.

Torsdagens angreb sker i kølvandet på en bølge af Taleban-agreb, der har fundet sted i hele Afghanistan fra onsdag aften og frem til torsdag, og hvor 17 mennesker har mistet livet udover de 16, der blev dræbt ved begravelsen, skriver AP.

Efter at mange udenlandske kamptropper i januar trak sig ud af Afghanistan, er angrebene blevet rettet mod afghanske styrker og lokalt politi og har medført flere civile tab.

Tidligere torsdag blev også to landsbyboere øst for Kabul dræbt af Taleban-krigere, som trak dem fra deres hjem og tog livet af dem.