16 danskere savnes i Chile

Efter weekendens jordskælv i Chile savnes fortsat en gruppe danskere, oplyser Udenrigsministeriet.

Picture taken on March 1, 2010 showing the massive destruction caused by a tsunami in the Chilean city of Pulluhue, 320 km south of Santiago, three day after a huge 8.8-magnitude earthquake rocked the country and killed at least 711 people. The South American nation has been hit by numerous aftershocks, some reaching over 6 points on the Richter scale, as well as heavy damages in coastal towns resulting from subsequent tsunamis. AFP PHOTO/MARTIN BERNETTI Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIN BERNETTI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi savner stadig 16 danskere efter jordskælvet i Chile.

Sådan lyder meldingen fra Peter Niebuhr, der er kontorfuldmægtig i Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ifølge Peter Niebuhr var det samlede officielle dødstal efter jordskælvet i nat dansk tid nået op på 723. Et tal, der ventes at stige i de kommende dage, da udgravningsarbejdet stadig er i gang.

Mens 16 danskere endnu er meldt savnet, er der også godt nyt. Mange danskere i Chile har nemlig oplyst, at de er i god behold.

- Vi har fået ”ok” fra 284 danskere i Chile, som pårørende har meddelt os, at de var bekymrede for. Derudover har 287 danskere, der befinder sig i Chile, men som ikke har været i nærheden af jordskælvet, henvendt sig til ambassaden. Her har de fortalt, at de har det godt, siger Peter Niebuhr.

Efter jordskælvet, der ramte Chile lørdag lokal tid, har der været rapporteret om sammenstyrtede bygninger efterfulgt af massive plyndringer. Flere tusinde soldater er sendt ind i katastrofeområderne for at bremse plyndringer, og regeringen har indført udgangsforbud flere steder.

Jordskælvet blev målt til 8,8 på richterskalaen og er dermed blandt de ti kraftigste jordskælv nogensinde. Skælvet ødelagde store dele af det sydlige Chile. Siden blev flere kystbyer ramt af en tsunami.

Barack Obama, har meddelt, at USA er klar til at hjælpe. Også EU har tilbudt hjælp, men den chilenske regering har ikke bedt om assistance. Endnu.