159 dræbt i massakrer i Nigeria

Dødstallet efter massakrer begået af oprørs- og terrorbevægelsen Boko Haram i Nigeria er steget til 159 ifølge officielle kilder.

Boko Haram har tusindvis af menneskeliv på samvittigheden efter angreb på blandt andet kristne kirker, politistationer og regeringsbygninger. Her ses nigerianske regeringsstyrker på patrulje efter Boko Haram i april i byen Baga i det nordøstlige Nigeria.  Fold sammen
Læs mere
Foto: PIUS UTOMI EKPEI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NIGERIA: Mange lokale beboere og rejsende blev hensynsløst dræbt i, hvad der ligner to massakrer i Bono-provinsen i det nordlige Nigeria denne uge. Det oplyser de lokale myndigheder, der siger, at bevægelsen Boko Haram, der kæmper for en islamisk stat i Nigeria, har dræbt mindst 159 mennesker.

Ifølge Reuters fandt den første massakre sted tirsdag, da oprørere satte vejspærringer op ved byen Benisheik og derefter begyndte at meje trafikanter og fodgængere ned samt sætte ild til beboelser og bygninger. Her har myndighederne indtil videre registreret 143 dræbte

Torsdag stod Boko Haram også bag drabene på mindst 16 mennesker i et angreb rettet mod rejsende på en motorvej fra Maiduguri til Bamboa, oplyser kilder fra politiet til Reuters.

Nigerias regeringshær meddelte tidligere på ugen, at den under en offensiv i Bono-provinsen havde dræbt 150 oprørere under angreb på flere af bevægelsens træningslejre

Boko Haram har tidligere begået hævndrab mod indbyggere, der mistænkes for at have samarbejdet med regeringshæren, og massakren kan måske ses som et svar på regeringsoffensiven.

Siden foråret har der været indført undtagelsestilstand i provinsen, hvor Boko Haram står stærkt.

Bevægelsen, der har forbindelse til al-Qaeda, kæmper for at omdanne Nigeria til en islamistisk stat med den mest strikse sharialovgivning.

Boko Haram har tusindvis af menneskeliv på samvittigheden efter angreb på blandt andet kristne kirker, politistationer og regeringsbygninger.