150.000 står i den svenske kø til asylbehandling

Asylansøgere i Sverige må væbne sig med tålmodighed. Køen er først væk engang til næste år.

Foto: Simon Skipper. Flygtninge og migranter står i kø hos Migrationsverket i Malmø, der er Skånes hovedvej ind i Sverige for de flygtninge, som primært ankommer efter at have rejst gennem Danmark.
Læs mere
Fold sammen

Stockholm: Omkring 163.000 migranter og flygtninge kom i fjor til Sverige, og det kan ses på køen til at få asyl i Sverige.

Foreløbig er tilstrømningen aftaget betydeligt, efter at de svenske myndigheder har indført kontrol ved grænserne.

Men asylkøen er alligevel meget lang, og de svenske asylmyndigheder i Migrationsverket kæmper med at nå igennem de mange ansøgninger.

Søndag rapporterer Sveriges Radios program Ekot, at myndighederne arbejder med at ændre arbejdsgangen for at få tempoet i behandlingen op.

Et forslag er at tage de sager, der ser mest enkle ud, først, sådan at de kan komme af vejen med enten asyl eller afvisning.

- Ved at dele det op, kan vi få alle sagerne hurtigere igennem systemet, siger Mikael Ribbenvik, stedfortrædende generaldirektør i Migrationsverket.

- Men problemet er, at selv om vi øger vores indsat rigtig meget, så vil det vare til et stykke ind i næste år, før vi er tilbage i en rimelig balance, siger han.

I slutningen af januar sagde Sveriges indenrigsminister, Anders Ygemans, at de svenske myndigheder venter, at op til 80.0000 asylansøgere bliver afvist og skal udvises over de næste år.

/ritzau/TT