15.000 betjente ikke nok: Tysk politi anmoder om forstærkninger i Hamburg

159 politibetjente er foreløbigt såret i de voldsomme uroligheder, som de seneste dage har præget Hamburg forud for G20-topmødet. Situationen får nu tysk politi til at bede om forstærkninger.

Torsdag blev der kastet med flasker, fyrværkeri og sten, samt sat ild til en række biler, herunder flere politibiler. Flere demonstranter bar bannere med skriften »Velkommen til helvede« og »Smadr G20«. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOF STACHE

Politiet i Tyskland har bedt om at få forstærkninger sendt til Hamburg i forbindelse med G20-demonstrationerne.

Forstærkningerne skal hjælpe med at stoppe gadevolden og de mange optøjer, der har været de seneste dage.

Det er ifølge det tyske medie BR24 det tyske bundespoliti og politiafdelingerne i de forskellige delstater, der er blevet bedt om at sende ekstra mandskab til Hamburg.

Berlingskes mand på stedet, Kristian Mouritzen, har taget dette billede af politiet i Hamburgs appel til de øvrige politikredse.

Flere gange i løbet af de seneste døgn har der været sammenstød mellem demonstranter fra den yderste venstrefløj og politi.

»Velkommen til helvede«

Torsdag blev der kastet med flasker, fyrværkeri og sten, samt sat ild til en række biler, herunder flere politibiler. Flere demonstranter bar bannere med skriften »Velkommen til helvede« og »Smadr G20«.

Politiet svarede igen med tåregas og vandkanoner.

Det er tidligere blevet oplyst, at 20.000 betjente er til stede i den tyske storby for at passe på deltagerne ved G20-topmødet og for at håndtere demonstrationerne. Fredag har en talsmand for politiet i Hamburg rettet det tal til 15.000 betjente. Det skriver det tyske medie Bild.

Demonstrationer i Hamburg i protest mod G-20 topmødet. / AFP PHOTO / Christof STACHE Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOF STACHE.

Mindst 159 betjente meldes såret i optøjerne. Fem af dem bliver behandlet på sygehuset, skriver Ritzau.

»Vores frygt er blevet bekræftet. Flere af vores kolleger er blevet såret under gårsdagens optøjer,« skriver politiet på Twitter.

Også blandt demonstranterne er mange såret, mens 29 foreløbigt er anholdt. Det oplyste tysk politi tidligere fredag i en pressemeddelelse.

Melania må blive indendøre

Optøjerne betyder blandt andet, at USA's førstedame, Melania Trump, er blevet forhindret i at møde op til et G20-arrangement i byen.

»Vi har ikke kunnet få den nødvendige sikkerhedsgodkendelse af politiet til at forlade hotellet,« siger en talskvinde for Melania Trump til nyhedsbureauet dpa.

Også Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, har droppet et G20-arrangement på grund af sikkerhedsmæssige hensyn.

G20 er en sammenslutning af verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier. Det tyvende medlem er EU. Sammenslutningen har ingen formel beslutningskraft, men forsøger at nå til enighed om retningslinjer for, hvordan verdens mest magtfulde lande vil og bør agere.

G20 blev dannet i 1999 som en reaktion på finanskrisen i Asien, og har siden 2008 afholdt årlige eller halvårlige møder.