15 palæstinensere og tre israelere dræbt siden fredag

Mens Hamas forhandler i Egypten, bliver der sendt hundredvis af raketter mod Israel, som svarer hårdt igen.

Palæstinensere på stranden ved Gaza City betragter røgskyer og ild stige op over andre dele af byen efter lørdagens israelske luftangreb, der kommer som reaktion på omkring 200 raketter, der er affyret fra Gazastriben mod Israel lørdag. Sami Al-Sultan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Raketter fra Gaza dræbte søndag tre i en israelsk by, mens syv militante palæstinensere blev dræbt ved israelske luftangreb.

Israels hær oplyser i en erklæring, at en af de dræbte under angrebene på Gaza er en Hamas-kommandant. Militæret siger, at kommandanten Hamed Abed Khudri blev dræbt ved et målrettet angreb, hvilket var det første af denne art siden 2014.

Palæstinensere siger, at Khudri blev dræbt ved et luftangreb mod hans bil.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger i en erklæring, at Israel vil fortsætte med at gennemføre »massive luftangreb« som reaktioner på raketter fra Gaza mod Israel.

Samme meldinger om fortsatte angreb kommer fra talsmænd for Hamas.

Ifølge den israelske redningstjeneste blev to mennesker såret. En af dem var en ældre kvinde, der meldes alvorligt såret.

Tidligt søndag morgen oplyste politiet i Israel, at en 58-årig israelsk mand var blevet dræbt af raketter fra Gaza. To andre mænd blev dræbt ved separate angreb.

Siden fredag er 15 palæstinensere, hvoraf mindst fem var civile, blevet dræbt i Gaza. Blandt de dræbte under et luftangreb var en 14 måneder gammel baby og babyens gravide tante.

Umiddelbart efter angrebet lørdag lød meldingen, at det var babyens mor, der var blevet dræbt, men søndag siger det palæstinensiske sundhedsministerium, at det var en tante.

Israels militær afviser påstandene fra Gaza-myndighederne. Israelerne siger, at det er Hamas, som er skyld i dødsfaldene.

Militante palæstinensere har affyret 450 raketter mod Israel i det seneste døgn, siger Israels hær.

Optrapningen i den israelsk-palæstinensiske konflikt kommer samtidig med, at Hamas-bevægelsen, der sidder på magten i Gazastriben, er i Kairo sammen med dens væbnede gren, Islamisk Jihad.

Med hjælp fra egyptiske mæglere skal de deltage i forhandlinger, der skal forhindre våbenhvilen med Israel i at kollapse fuldstændig.

/ritzau/AP