15 jødiske ekstremister anholdt for at true jødisk-arabiske par

Den jødiske ekstremistgruppe Lehava er imod blandede ægteskaber. 15 medlemmer af gruppen er anholdt i Israel.

Benzi Gopstein (tv.) leder af den israelske højre-bevægelse Lehava, taler med journalister sammen med hans advokat Itamar Ben Dvir. 15 medlemmer af gruppen Lehava, der er imod blandede ægteskaber, er anholdt i Israel. AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA Fold sammen
Læs mere
Foto: MENAHEM KAHANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tel Aviv. Politiet i Israel har pågrebet 15 medlemmer af en ekstremistiske jødisk gruppe, der mistænkes for at have forfulgt og truet arabiske mænd, som går ud med jødiske kvinder. Det oplyser myndighederne.

En israelsk radio rapporterer, at én af de personer, der er blevet afhørt, er Benzi Gopstein. Han er en prominent leder af den højreekstremistiske gruppe Lehava. Gruppen er imod blandede ægteskaber.

Politiet vil dog hverken be- eller afkræfte oplysningen.

Anholdelser og ransagninger blev ifølge politiet gennemført samtidig på flere forskellige adresser i Jerusalem, det nordlige og sydlige Israel samt jødiske bosættelser på Vestbredden.

- 15 mistænkte, der er kendt af politiet som aktive i Lehava-organisationen, er anholdt eller tilbageholdt, så de kunne afhøres i løbet af natten, udtaler politiet.

Politiet mistænker gruppen for at finde og true arabiske mænd med forbindelse til unge jødiske kvinder eller piger.

Det er dog uklart, hvorvidt nogle af de 15 Lehava-medlemmer bliver sigtet for lovovertrædelser. Det oplyser talsmand for politiet, Micky Rosenfeld.

I august 2014 arrangerede medlemmer af Lehava en demonstration nær et bryllup mellem en muslimsk mand og en jødisk kvinde i Tel Aviv. Her råbte de blandt andet "Død over arabere".

I april blev seks israelere, heriblandt to soldater, anholdt for angribe arabere med knive og andre våben. Politiet sagde, at de var blevet inspireret af en Lehava-video.

Arabere udgør cirka 17,5 procent af den i alt otte millioner store israelske befolkning. Mange er efterkommere af palæstinensere, som blev boende, efter at staten Israel blev oprettet i 1948.

/ritzau/AFP

LÆS MERE