15 dræbt ved technofest i Tyskland

OPDATERET: Tysk politi melder om massepanik og 15 dræbte under technofestivalen Love Parade i Duisburg i Tyskland.

Loveparade i Duisburg før menneskemængderne gik i panik. Fold sammen
Læs mere
Foto: RENE TILLMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 15 mennesker blev mast ihjel, da der udbrød panik under technofestivalen Love Parade i Duisburg i Tyskland. En stor folkemængde stod i en tunnel ved en indgang til festivalområdet og ventede på at komme ind, da panikken brød ud.

- Der er tale om ni kvinder og seks mænd, siger polititalsmand Jürgen Kiskemper ifølge Ritzau.

Ifølge politiet blev yderligere 15 mennesker genoplivet på stedet mens adskillige - muligvis op mod 100 - blev kvæstet under tumulten.

På grund af de store menneskemængder havde redningsarbejdere svært ved at komme frem til ulykken. I alt vurderer Spiegel Online at 1,4 millioner mennesker besøger festivalen. Hundredetusindevis af mennesker dansede videre efter ulykken, som de endnu ikke havde fået nys om.

Politiet forsøgte her til eftermiddag at få folk til at tage hjem fra den åbenlyst overfyldte festival, der vækker ubehagelige minder om katastrofen på Roskilde Festival i 2000, hvor ni unge mistede livet under en Pearl Jam-koncert.

Der var dog aldrig tale om at lukke festivalen, da myndighederne frygtede, at det ville skabe endnu mere panik. Derfor fortsætter Love Parade ind til midnat.