15 danskere om bord på ulykkestog

De danske passagerer er sluppet uden alvorlige kvæstelser, efter at et svensk højhastighedstog på vej til Danmark kolliderede med en gravemaskine.

KIMSTAD, SVERIGE 20100912. Flere personer skal være alvorlig skadd etter kollisjon mellom et tog og en kranbil ved Kimstad mellom Linköping og Norrköping i Sverige søndag kveld. Foto: Björn Persson / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Björn Persson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et dansk baksetballhold fra Hørsholm var om bord på det svenske tog, der søndag aften forulykkede mellem Stockholm og København.

Udenrigsministeriet oplyser til berlingske.dk, at der er tale om 13 børn og to voksne, og at tre af de unge skulle have fået "lidt knubs" og en af de tre skulle have fået hjernerystelse. Ifølge TV2 News er der tale om børn fra årgang 1998, dvs børn der er cirka 12 år gamle.

Den danske ambassade i Stockholm har nu sendt en mand til ulykkesstedet, hvor mellem 40 og 50 personer modtager krisehjælp.

14 svært kvæstede

Ifølge svenske medier er mindst 14 blevet svært kvæstet, da højhastighedstoget, der angiveligt kørte cirka 200 km, stødte sammen med en gravemaskine i Östergotland i Sverige mellem Linköping og Norrköping.

Toget var på vej fra Stockholm til København, da ulykken skete.

– Cirka 14 personer er kommet slemt til skade, og redningsmandskabet er til stede i stort omfang, siger vagthavnede ved politiet i Östergotland til Aftonbladet.

Der var 244 personer om bord på toget, da ulykken skete, og ifølge Aftonbladet herskede der kaos på ulykkesstedet, hvor politi og redningspersonale kæmpede for at komme de kvæstede til undsætning.

Sporarbejde kan være årsagen

Politiet har en formodning om, at det kan være sporarbejde på strækningen, der har været årsag til kollisionen med gravemaskinen. Sporene mellem Linkoping og Norrkoping vil være lukkede i hvert fald indtil midnat.

Toget afgik fra Stockholm kl. 18.45, og var ventet i Malmö ved 22-tiden med ankomst i København cirka en halv time senere.