141 civile er dræbt under en uges bombardement i Aleppo

Børn er blandt i alt 141 dræbte syrere i krigshærget by i løbet af en uge. Det meddeler overvågningsgruppe.

Bomber i Aleppo har i løbet af en uge kostet 141 mennesker livet. Scanpix/Thaer Mohammed Fold sammen
Læs mere

Russiske og syriske kampflys bomber har kostet 141 civile mennesker livet i Aleppo på blot en uge. 18 af ofrene er børn.

Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) tirsdag ifølge Reuters.

Angrebene er blevet udført over den østlige del af Aleppo. De begyndte tirsdag i sidste uge efter en længere periode med pause i bomberegnen. Den østlige del af byen er kontrolleret af oprørere.

Ifølge Sohr er 87 oprørere og uidentificerede personer også blevet dræbt.

Lørdag oplyste sundhedsdirektoratet i det østlige Aleppo, at alle hospitaler i området var sat ud af drift på grund af de massive luftbombardementer i området.

- Disse ødelæggelser af bygninger og infrastruktur, som har afgørende betydning for menneskeliv, betyder, at den belejrede befolkning, hvoriblandt der er børn og mange ældre, står uden sundhedsfaciliteter.

- Hårdt sårede kan ikke reddes, men må dø, lød det i en udtalelse sendt til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Sohr var nogle hospitaler stadig i drift.

De intense luftangreb blev indledt tirsdag, da den syriske hær og dens allierede begyndte at angribe med både fly og tøndebomber nedkastet fra helikoptere.

Aleppo har været opdelt i en regeringskontrolleret del i vest og en oprørskontrolleret del i øst siden 2012, hvor der udbrød kampe om kontrollen med byen, der er Syriens største.

I regeringens område har Sohr kunnet dokumentere, at oprøreres angreb har kostet 16 civile ofre. Heriblandt var ti af dem børn.

/ritzau/