14-årig pige sendte måske hadebeskeder til sig selv

En tragisk sag om cybermobning tager nu en overraskende drejning, efter en analyse har vist, at offeret muligvis selv har sendt størstedelen af de beskeder på nettet, der menes at have været årsagen til hendes selvmord.

14-årige Hannah Smith begik selvmord efter længere tids mobning på internettet. På Facebook har flere oprettet grupper, der skal ære hendes minde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 14-årig britisk pige ved navn Hannah Smith hængte sig tidligere på måneden efter, at hun havde modtaget adskillige hadebeskeder fra online-mobbere, der blandt andet opfordrede hende til at dræbe eller gøre skade på sig selv.

Den grove mobning foregik på den lettiske internetside ask.fm, hvor unge kan sende spørgsmål og svar til hinanden. Efter selvmordet opfordrede den britiske premierminister forældre og teenagere til at boycotte den type sociale websites, som han betegnede som afskyelige.

Nu har ledelsen bag hjemmesiden analyseret brugerprofiler og IP-adresser, og de konkluderer ifølge The Sunday Times, at 98 procent af de hadebeskeder, som Hannah Smith modtog, var sendt af hende selv. I hvert fald var beskederne sendt fra en computer med samme IP-adresse som hendes. Kun fire beskeder kom fra andre steder.

Ifølge news.com.au, mener Hannahs far, at hans 14-årige datter måske har sendt beskederne til sig selv i et desperat forsøg på at beskytte sig mod mobning.

»Måske var det i et forsøg på at få folk til at holde op med at drille hende. Hannah blev mobbet i skolen, på telefonen og på internettet,« siger han.

Den britiske regeringen er som følge af sagen blevet beskyldt for ikke at gøre nok for at bekæmpe overgreb på nettet rettet mod børn, og der er blevet stillet krav om en tværpolitisk kommission, der skal vurdere omfanget af cybermobning og de udfodringer, det giver forældre og børn i Storbritannien.

Ifølge The Guardian.com bliver Hannahs søster Jo Smith stadig mobbet online, på trods af søsterens selvmord.