14-årig død af stød fra defekt iPhone-oplader

En defekt iPhone-oplader har kostet en 14-årig vietnamesisk pige livet. Opladeren, der lå i pigens seng, gav stød, da hun angiveligt rullede hen over den. Opladeren menes at være en kopi.

iPhone 7 bruger, ligesom iPhone 6, et såkaldt Lightning-stik i bunden, der oplader telefonen med mere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Beck Diefenbach

Den kun 14-årige vietnamesiske pige Le Thi Xoan blev for nylig fundet død i sin seng. Ved hendes side var den velkendte hvide iPhone-oplader, som, ifølge vietnamesisk politi, var ødelagt og med et flosset kabel. Hendes seng havde desuden et brændemærke fra opladeren. Det skriver The Independent.

Det var pigens forældre, der fandt hende bevidstløs i sengen, hvorefter hun blev kørt til hospitalet. Desværre kunne pigens liv ikke reddes.

Vietnamesisk politi mener, at ulykken er sket, ved at pigen i løbet af natten er rullet oven på opladeren, der herefter har givet hende et kraftigt elektrisk stød.

Der er tale om en oplader specifikt til iPhone 6-modellen.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvorvidt der er tale om en original iPhone-oplader, eller om der er tale om en kopi. Den foreløbige teori er dog, at opladeren er en kopioplader, der altså intet har at gøre med Apple.

Tidligere har der været historier om kopiopladere, der er brudt i brand. Men også originale, certificerede opladere har haft problemer. Apple tilbagekaldte en stor andel opladere sidste år, da disse kunne give voldsomt stød.

Apple anbefaler dog, at man udelukkende bruger certificerede Apple-opladere.