138 mennesker holdes stadig som gidsler på luksushotel

Bevæbnede mænd har angrebet et luksushotel i Mali og taget en række gæster og ansatte gidsel. Specialstyrker forsøger at befri gidslerne, og tre gidseltagere skulle have mistet livet.

Militærtropper tager stilling uden for Radisson Blu hotel i Malis hovedstad, Bamako. Fold sammen
Læs mere
Foto: HABIBOU KOUYATE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MALI: I alt 138 personer holdes fanget på et luksushotel i Malis hovedstad, Bamako, efter bevæbnede mænd tidligt fredag angreb hotellet.

Tidligere var meldingen ellers, at 80 af de i alt 170 formodede gidsler skulle være frigivet, men ifølge en pressemeddelelse fra Rezidor Hotel Group, som ejer Radisson Blu-hotellet i Bamako, skulle der altså være tale om 138 formodede gidsler.

»Vi følger gidselsituationen, der finder sted på Radisson Blu i Bamako, tæt,« hedder det i pressemeddelelsen.

»Ifølge vores nyeste informationer er der stadig 125 gæster og 13 ansatte i bygningen.«

Bevæbnede mænd angreb tidligt fredag morgen et luksushotel i Malis hovedstad, Bamako, og tog 170 personer som gidsler.

Kilder fortalte tidligere til nyhedsbureauet AFP, at det er militante islamister, der har angrebet hotellet, og ifølge Reuters har en sikkerhedskilde oplyst, at gidseltagerne råbte »Allah er stor«, mens de angreb hotellet. Reuters citerer desuden en »sikkerhedskilde« for, at gidseltagerne har løsladt flere personer, fordi de var i stand til at recitere vers fra Koranen. Ingen grupper eller organisationer har dog taget ansvar for angrebet endnu.

Gidseltagerne ankom angiveligt til hotellet i en bil fredag morgen omkring klokken 8 dansk tid.

Ifølge flere internationale medier arbejder både FN og amerikanske specialstyrker få at få gidslerne frigivet.

Fredag efter middag omkring klokken 15 dansk tid, kan der ifølge Reuters høres kraftige skudvekslinger inde fra hotellet, hvor specialstyrker forsøger at befri gidslerne.

Ifølge det maliske sikkerhedsministerium har tre gidseltagere mistet livet. Der skulle desuden være meldinger om, at gidseltagerne forsøger at bevæge sig mod hotellets tag.

Det vestafrikanske land Mali, som er en tidligere fransk koloni, har været præget af uro siden foråret 2012, hvor regeringen med præsident Amadou Toumani Toure blev kuppet af militæret.

Det nordlige Mali var i perioder i 2012 besat af grupper af islamister, hvoraf nogle havde forbindelse til al-Qaeda. I januar 2013 bad landets regering Frankrig om assistance til at bekæmpe de militante islamister i landet. Tidligere på ugen besluttede Folketinget at sende 30 specialtrænede danske elitesoldater til FNs fredsbevarende mission i landet.