13 redder livet i spring fra styrtende fly

Der var dramatik i luften over et turistområde i New Zealand, da et fly styrtede ned i en sø, efter alle om bord var hoppet ud.

Vraget af flyet i Lake Taupo i New Zealand.
Læs mere
Fold sammen

NEW ZEALAND: Hvis 13 er et uheldigt tal, gælder det ikke for de ombordværende på et mindre fly, der onsdag styrtede i en sø i New Zealand.

Vidner, der overværede styrtet, har ifølge nyhedsbureauet Reuters fortalt, hvordan de så en lang række personer springe ud fra flyet, kort før det ramte Lake Taupo, 280 kilometer syd for Auckland. Alle overlevede.

De seks passagerer var - ud over et umådeligt held - også udstyret med hver sin instruktør med faldskærm og var på vej til at foretage et tandemspring i området ved Lake Taupo, der er et populært udflugtsmål.

Tæt på søen i 1.300 meters højde fik flyet pludselig tekniske problemer og begyndte at falde. Og derfor måtte de i alt 13 personer om bord - inklusiv piloten - tænke hurtigt.

»Jeg så alle hoppe ud fra maskinen, og i næste øjeblik ramte flyet søen,« fortæller øjenvidnet Bevan Johnhill til New Zealands TV3 Network.

Flere af springerne landede i søen og blev reddet op af tililende fritidsbåde.

Også piloten på flyet har tilsyneladende haft en skytsengel.

Ifølge avisen The New Zealand Herald lykkedes det ham at holde flyet i luften, ind til det var ude over søen, hvorefter han selv sprang ud med faldskærm:

»Jeg tror, at han har været den sidste til at forlade flyet, for han endte i et brombærkrat,« siger Bevan Johnhill.

Flyet endte på lavt vand i søen som vrag.

Piloten måtte ifølge de foreliggende oplysninger skæres fri fra brombærkrattet og er den eneste af de 13, der har fået skrammer.

Faldskærmsklubbens leder, Roy Clements, kalder over for TV-kanalen OneNews piloten og instruktørernes indsats for heltemodig og siger, at alle - såvel pilot som instruktører - er blevet trænet i nødsituationer:

»De reagerede på den bedst tænkelige måde,« siger han.

Alligevel tilføjer han, at det er et mirakel, at ingen mistede livet i forbindelse med styrtet.

Borgmesteren i Taupo, David Trewas, siger til The New Zealand Herald, at alle fra flyet er »okay men en smule rystede«, og at de får tilbudt al den hjælp, de behøver.