13 personer anholdt efter antiterroraktion i Belgien

I alt 13 personer er blevet anholdt efter torsdagens anti-terroraktion i Belgien. Politiet fandt våben, falske id-papirer, politiuniformer og eksplosiver i aktionen. Politiet var målet.

Foto: Olivier Hoslet.
Læs mere
Fold sammen

BELGIEN: Det var belgiske politibetjente, der var målet for det terrorangreb, det belgiske politi torsdag aften afværgede i en storstilet anti-terroraktion.

Det bekræfter en offentlige anklager på et pressemøde efter torsdagens store anti-terroraktion, hvor to formodede terrorister blev dræbt og en hårdt såret.

I alt er 13 personer blevet anholdt i aktionen, heraf er to personer blevet anholdt i Frankrig, og dem vil Belgien nu bede om at få udleveret.

Under flere forskellige ransagninger i Belgien har politiet fundet flere våben, eksplosiver, falske id-dokumenter, politiuniformer og store summer penge.

Adspurgt om terrorcellen udelukkende er belgisk, eller om de anholdte har forbindelser til andre lande, lyder svaret:

»Det er ikke en del af et internationalt terrornetværk. Det er et belgisk anliggende. Men som i alle sager samarbejder vi med vores udenlandske kolleger,« lyder det fra anklageren.

Han vil ikke afsløre de anholdtes nationalitet eller identitet af hensyn til efterforskningen.

Det var belgiske antiterrorstyrker, der torsdag aften slog til mod en terrorcelle af hjemvendte Syrien-krigere i byen Verviers.

Belgiens terroralarm er efter aktionen blevet forhøjet til tre på en skala med fire trin, skriver The Telegraph. Det betyder, at et nyt angreb er »muligt eller sandsynligt«.

Politiet har afkræftet, at anti-terror-aktionen skulle have noget at gøre med sidste uges terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.