13 ofre mangler at blive identificeret

Retsmedicinere forsøger ved hjælp af DNA-prøver at få identificeret de sidste af de over 70 ofre for togulykken i Spanien.

Foto: MIGUEL VIDAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPANIEN: 13 af de mennesker, der mistede livet i onsdagens voldsomme togulykke i Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien mangler fortsat at blive identificeret, efter at retsmedicinere har kunnet fastslå identiteten på 67 af de 80 dræbte efter ulykken. Det skriver den spanske avis El Mundo.

Man arbejder blandt andet med DNA-prøver fra pårørende til savnede, hvis skæbne man endnu ikke kender, og det arbejde vil fortsætte i et par dage, lyder det.

Mange pårørende er således samlet i Santiago de Compostela, hvor der også er psykologer, som står klar til at hjælpe, når familiemedlemmerne får besked om, hvorvidt deres savnede er blandt de dræbte.

Ifølge lokalregeringen i den nordvestlige region, Galicien, er 95 kvæstede fortsat indlagt på lokale hospitaler, og 32 af dem, heriblandt fire børn, er i kritisk tilstand, skriver Reuters.

Lokoføreren fra det forulykkede tog, der menes at have kørt alt for hurtigt i en kurve, er fredag under politiovervågning på et hospital, og han skal afhøres, når det er muligt, hvilket forventligt også er i dag, fredag.

Videoovervågning af toget, der havde 247 passagerer om bord, viser, hvordan toget rammer ind i en betonmur ved siden af sporet, da det kommer kørende i høj fart rundt i en kurve. Ulykken var så voldsom, at en af togvognene ifølge Reuters fløj flere meter op i luften og landede på den anden side af en mur.

Ifølge kilder fra Galiciens højesteret vil man i den kommende uge offentliggøre en liste over de døde.

Web-tv: Overvågningskamera viser togulykken