13 anholdt efter terror i Tyrkiet

Sær-enheder fra tyrkisk politi har ved aktioner i byerne Izmir og Istanbul anholdt 13 personer, der angiveligt er mistænkt for at spille en rolle i angrebet mod lufthavnen i Istanbul mandag.

Arkivfoto: Der var kaos foran Atatürk-lufthavnen efter, de to bomber eksploderede i afgangshallen mandag aften. 42 personer blev dræbt. Fold sammen
Læs mere
Foto: OZAN KOSE

13 personer - heraf tre udlændinge - er blevet anholdt af de tyrkiske myndigheder efter aktioner i byerne Izmir og Istanbul. Det oplyser det statslige nyhedsmedie TRT ifølge CNN.

De anholdte personer er mistænkt for at stå bag angrebet på Atatürk Lufthavn i Istanbul tirsdag og for at en være del af Islamisk Stat-celler i landet. De er angiveligt i kontakt med personer i Syrien, og er under mistanke for at stå for finansiering, rekruttering og logistisk støtte til Islamisk Stat.

Specialstyrker fra det tyrkiske politi har torsdag morgen udført 16 aktioner forskellige steder i Istanbul. Ligeledes har der været aktioner i kystbyen Izmir. Aktionerne sker to dage efter et angreb på lufthavnen i Istanbul, hvor tre selvmordsbombere dræbte 42 personer. Derudover blev 239 såret.

Myndighederne i både Tyrkiet og USA mener, at personer med sympati eller kontakt til Islamisk Stat står bag angrebene, skriver Reuters.

De tyrkiske myndigheder arbejder nu også med en teori om, at den ene af selvmordsbomberne ved Atatürk Lufthavn muligvis ikke er tyrkisk.

- Vi undersøger muligheden for, at udlændinge er involveret. Det er sandsynligt, at mindst en af gerningsmændene er udlænding, men efterforskningen pågår stadig, siger en sikkerhedskilde i Tyrkiet til Reuters.

Myndighederne har ikke identificeret angriberne, men avisen Hurriyet skriver, at den ene af angriberne er en tjetjener, der kom til Istanbul fra Raqqa i Syrien.

Blandt ofrene er flere saudiarabere, en kineser, en tuneser og en ukrainer, oplyser Reuters.

Torsdag offentliggjorde de tyrkiske myndigheder, at de forud for angrebet i Istanbul dræbte to formodede Islamisk Stat-krigere ved den tyrkisk-syriske grænse. Den ene havde ifølge myndighederne planer om at udføre et angreb i Ankara.