13-årig pige stenet ihjel i Somalia

Ifølge Amnesty International blev pigen anklaget for utroskab, da hun ville anmelde en voldtægt, og stenet af 50 mænd foran 1000 tilskuere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aisha Ibrahim Duhulow blev blot 13 år, inden hun blev stenet ihjel af 50 mænd foran 1000 tilskuere. Det beretter Amnesty International i en beretning fra den somaliske havneby Kismayu.

Ifølge Amnesty startede pigens ufattelige tragedie, da hun anmeldte en voldtægt begået af tre mænd til den islamistiske al-Shebab-milits, som kontrollerer Kismayu. Det betød ikke, at de tre mænd blev arresteret. I stedet blev Aisha Ibrahim Duhulow selv anholdt og anklaget for utroskab.

Den grusomme straf blev udført på et stadion foran omkring 1000 tilskuerer. Amnesty rapporterer, at pigen fik sin krop begravet, hvorefter omkring 50 mænd dræbte hende ved at kaste sten i hovedet på hende. På et tidspunkt blev hun gravet fri, for at kontrollere om hun var død. Det var hun ikke, så hun blev begravet på ny, og steningen fortsatte, fortæller flere kilder til Amnesty International.

Under vejs i den grusomme likvidering åbnede den lokale milits ild mod nogle tilskuere, der forsøgte at redde Aisha Ibrahim Duhulow. En dreng, som var blandt tilskuernem blev dræbt. Og det beklager al-Shebab-militsen.

Det har tidligere været rapporteret, at Aisha Ibrahim Duhulow var 23 år. Men flere kilder – her iblandt pigens far – siger til Amnesty, at hendes alder blot var 13.