12 soldater dræbt i trafikulykke

I det østlige Ukraine er 12 soldater blevet dræbt i en busulykke. Intet tyder på, at ulykken har forbindelse til konflikten med de prorussiske oprørere.

Læs mere
Fold sammen

En bus er kollideret med militærkøretøjer i det østlige Ukraine, rapporterer flere medier, herunder Sky News.

12 ukrainske soldater er blevet dræbt og yderligere 18 såret ved ulykken, som skete på grund af dårligt vejr under et vagtskifte mellem professionelle soldater og frivillige militssoldater. De sårede soldater er blevet kørt til et hospital i byen Artemivsk i Donetsk-regionen.

Der er ikke noget, som tyder på, at de prorussiske oprørere i området har noget med ulykken at gøre.

Der er ellers jævnlige sammenstød mellem de ukrainske soldater, der udstationeret for netop at bekæmpe oprørerne, som kræver løsrivelse fra Ukraine. Flere end 4.700 personer blev dræbt i konflikten sidste år.

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, skal mødes med Ruslands præsident Vladimir Putin samt Tyskland og Frankrigs ledere til en fredskonference 15. januar. Fra Frankrig og Tyskland forlyder det dog, at mødet afhænger af sandsynligheden for fremskridt i arbejdet med at løse konflikten.

Angela Merkels talsmand, Steffen Seibert, har for nylig udtalt om mødet:

»Jeg kan endnu ikke sige, hvor og hvornår sådan et møde vil finde sted. Det giver kun mening, hvis der er udsigt til reelle fremskridt,«