12 personer anholdt efter Charlie Hebdo-angreb

12 personer er blevet anholdt i Frankrig efter sidste uges terrorangreb og gidseldrama, der kostede 17 personer livet i Paris.

Foto: THOMAS SAMSON. USAs udenrigsminister John Kerry og hans franske kollega, Laurent Fabius på vej til mindehøjttidelighed efter angrebet på Charlie Hebdo.
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: 12 personer er natten til fredag blevet anholdt og afhørt af politiet efter terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo og gidseldramaet i et jødisk supermarked i Paris, skriver den franske avis Le Parisien.

Anholdelserne skete i byerne Montrouge, Grigny, Chatenay-Malabry, Epinay-sur-Seine og Fleury-Merogis, rapporterer den franske tv-station iTele ifølge britiske BBC.

Alle de anholdte er angiveligt kendt af politiet i forvejen for narkotika- og våbenhandel, skriver Le Parisien.

De anholdte blev afhørt om »mulig logistisk hjælp«, såsom at have hjulpet terroristerne bag angrebet med våben, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge BBC.

Samtidig oplyser tysk politi ifølge BBC, at to personer er blevet anholdt i Berlin efter ransagninger på flere »islamistiske steder« tidligt fredag.

Den ene mand er mistænkt for at lede en ekstremistisk gruppe af tyrkere og russere. Gruppen var ifølge politiet i færd med at »planlægge en alvorlig voldshandling mod staten i Syrien«, men der var »ingen tegn på, at gruppen var ved at forberede angreb i Tyskland«, oplyser politiet ifølge tyske Bild.

250 betjente var med til ransagningen af 11 steder i Tyskland, skriver BBC.

Frankrigs sydlige nabo, Spanien, har også iværksat en undersøgelse, efter det blev afsløret, at manden bag gidseldramaet i det jødiske supermarked, Amedy Coulibaly, besøgte Madrid få dage før angrebene.

Det vides ikke, hvad Amedy Coulibaly lavede i den spanske hovedstad, eller om det havde forbindelse til skudepisoden, hvor han få dage efter dræbte en fransk politibetjent eller den efterfølgende gidseltagning i kosher-supermarkedet, hvor fire gidsler blev dræbt.

Både Amedy Coulibaly og de to Kouachi-brødre, der angreb satiremagasinet Charlie Hebdo, mistede livet i konfrontationer med politiet fredag 9. januar.