12 meldes dræbt i Washington

Borgmester i Washington D. C. møder pressen oven på skyderiet på byens flådebase, der nu meldes at have kostet 12 personer livet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSHUA ROBERTS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Mindst 12 personer er døde efter mandagens skyderi på hovedkontoret for den amerikanske flåde, Washington Navy Yard. Det oplyste borgmester Vincent Gray ifølge NBC Washington kort efter klokken 20 dansk tid.

Derudover skulle flere personer være kvæstede, heriblandt mindst to betjente.

Cathy Lanier, chef for Metropolitan Police, oplyser ifølge NBC, at en af de formodede gerningsmænd er blevet dræbt, mens to andre formodede gerningsmænd stadig er på fri fod.

Skyderiet brød ud mandag eftermiddag, men foreløbig er der meget sparsomme oplysninger fremme om sagen. Det er derfor uklart, hvad der er årsagen til skyderiet, ligesom det også er uklart, hvem der står bag.

De ansvarlige vil blive stillet til ansvar, sagde præsident Barack Obama ved et pressemøde mandag aften dansk tid.

»Vi skal gøre, hvad vi kan, for at få fat i de ansvarlige. I mellemtiden sender vi vore tanker til familierne til de dræbte og sårede,« sagde præsidenten og tilføjede:

»Dette er et angreb rettet mod militært og civilt personel - mennesker, som gik på arbejde for at beskytte os. De er patrioter,« sagde Obama og fortalte, at han løbende opdateres om situationen på Washington Navy Yard.

»De ansatte i marinen kender risikoen ved at tjene USA i udlandet. I dag mødte de noget, de ikke kunne forvente at møde hjemme,« sagde præsidenten.

BNB