12 døde, snesevis savnet efter brostyrt i Nepal

Flere end 80 frygtes druknet efter at en hængebro i det vestlige Nepal er styrtet sammen, oplyser de lokale myndigheder.

Mindst 12 mennesker er omkommet og snesevis af andre meldt savnet, efter at en hængebro tirsdag styrtede sammen over floden Bheri i det vestlige Nepal, oplyser politiet.

Flere hundrede mennesker, der deltog i en religiøs parade, var på vej over broen, 380 km vest for hovedstaden Kathmandu, da den styrtede sammen.

- Politiet har bjærget ligene af mindst 12 ofre, der døde enten af kvæstelser, de pådrog sig under faldet, eller ved drukning, siger en lokal embedsmand, der tilføjer, at mindst 70 mennesker fortsat savnes.

- Hundreder af mennesker befandt sig på broen på vej til en landsby i nærheden af Medhapura for at deltage i en religiøs festival, da ulykken skete, siger embedsmanden.

Henved 300 mennesker menes at være styrtet i floden i forbindelse med broens kollaps. De fleste blev reddet af soldater, der blev tilkaldt fra en kaserne i området, eller kunne selv svømme ind til bredden.

/ritzau/dpa