12-årig sparker døren ind til eliteuniversitet

Et texansk-koreansk vidunderbarn er begyndt som yngste studerende i Cornell-universitets historie.

Jeremy Shulers forældre kan være stolte over deres søn. Han er nemlig den yngste studerende i Cornell-universitetets historie. AFP PHOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BOB STRONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste forældre ville nok være stolte, hvis deres barn blev optaget på Cornell, der er et af verdens mest prestigiøse universiteter

Men Jeremy Shulers forældre kan virkelig blære sig over for venner og bekendte. Deres 12-årige søn er nemlig den yngste studerende i universitetets historie. Og texaneren er et vaskeægte vidunderbarn:

»Det gik ret hurtigt op for os, at Jeremy ikke var helt almindelig,« udtaler hans forældre, Harrey og Andy Schuler, der begge er rumfartsingeniører, til Texas Tech Today. De har haft den slags karriere, man kun kan opnå, hvis man har hovedet overordentlig godt skruet på, men de har aldrig betvivlet, at deres søn er langt bedre begavet end dem.

Derfor valgte hans mor også at sige sit job op for at undervise sønnen i hjemmet.

I en alder af tre måneder begyndte Jeremy at interessere sig for tal og bogstaver, han kunne alfabetet udenad, da han var 15 måneder gammel, og Business Insider skriver, at han som toårig læste bøger på både engelsk og koreansk – moderens modersmål.

Selv om han læste Tolkiens »Ringenes Herre« som femårig, havde ungersvenden skam også alvorligere interesser end hobitter, orker og elvere. I samme alder kastede han sig over teoretiske matematiske bøger på højt niveau.

Allerede som tiårig viste eksaminer, at Jeremy rent intelligensmæssigt var klar til at gå på universitetet, og selv om han kunne vælge og vrage mellem en række velansete universiteter, som han havde søgt om optagelse på, faldt valget på Cornell.

Det er som sagt et af verdens mest velansete universiteter og er ikke mindst berømt for sine mange ingeniørstuderende, der siden har skabt historie. Jeremys bedstefar har et professorat på Cornell, hans far fik sin doktorgrad derfra, og nu er han altså selv den yngste studerende i universitetets historie.

Indtil videre synes Jeremy, at undervisningen er »ret let«, men han regner med, at den bliver mere udfordrende hen ad vejen.

Når han ikke studerer, er den 12-årige vild med at spille computerspillet Minecraft og med at læse science fiction.

Der er selvfølgelig en del sociale aktiviteter på universitetet, man ikke kan tage del i, når man ikke engang er teenager. Men man skal ikke frygte, at vidunderbarnet bliver ensomt. Hans far, Andy Schuler, der arbejder for Lockheed Martin, har fået en ny stilling i firmaet, efter at Jeremy blev optaget på Cornell, og familien er flyttet med fra Texas, så Jeremy selv kan gå fra hjemmet til universitetet hver morgen.