12-årig pige mister livet efter voldsomt knivangreb i Japan

I alt 18 personer er blevet stukket med kniv under et angreb i den japanske by Kawasaki. Flere frygtes døde.

Flere personer frygtes dræbt i Kawasaki, hvor 18 personer tirsdag morgen lokal tid er blevet stukket ned med kniv. Herunder er flere skolebørn. Kyodo/Reuters Fold sammen
Læs mere

En 12-årig pige og en 39-årig mand har mistet livet, efter at en gerningsmand tirsdag gik til angreb med knive i Kawasaki i Japan.

Det bekræfter Kiyoshi Matsuda, der er vicedirektør ved et hospital i byen.

Den mistænkte gerningsmand er også død efter at have stukket sig selv. Det oplyser lokale medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mindst 18 personer - herunder 13 børn - blev stukket ned under knivangrebet. Det oplyser de japanske myndigheder.

De stod alle og ventede på bussen tirsdag morgen lokal tid i byen Kawasaki, da en mand bevæbnet med en kniv i hver hånd gik til angreb.

Motivet til angrebet er endnu ikke kendt.

En buschauffør har ifølge det japanske medie NHK sagt, at gerningsmanden kom gående mod menneskemængden og bevidst gik efter børnene.

De sårede er ifølge myndighederne bragt til et nærliggende hospital.

Ifølge lokale medier er den omkomne mistænkte gerningsmand mellem 40 og 50 år gammel. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet er ifølge en række lokale medier sket ved en park i nærheden af en togstation syd for Tokyo. Der skal ifølge de lokale medier være fundet to knive på gerningsstedet.

Billeder fra stedet viser talrige politibiler, ambulancer og brandbiler. Der er desuden opsat et telt, hvorfra der ydes medicinsk hjælp til de sårede.

USAs præsident, Donald Trump, har de seneste fire dage været på statsbesøg i Japan.

Under et besøg på et japansk militærskib tirsdag udtaler Trump, at "alle amerikanere står sammen med det japanske folk" efter knivangrebet.

Japan har en af de laveste kriminalitetsrater i verden, men der har sporadisk været episoder, som har rystet landet.

I 2001 dræbte en mand otte børn og sårede yderligere 13 børn i et knivangreb på en skole i byen Osaka. Angrebet førte til øget sikkerhed på skoler landet over.

Ni år senere stak en mand mere end 12 personer ned i en skolebus og en pendlerbus i udkanten af Tokyo.

/ritzau/AFP