11 norske højskoleelever reddet ned fra gletsjer

En redningsaktion har natten til onsdag reddet 11 højskoleelever ned fra Norges største gletsjer, hvor de har siddet fanget siden tirsdag eftermiddag. Fire elever og højskoleklassens lærer er endnu ikke reddet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORGE: 11 norske højskoleelever er natten til onsdag blevet reddet ned fra Norges største gletsjer, Jostedalsbræen, hvor de sammen med deres lærer har siddet fanget siden sent tirsdag eftermiddag. Det rapporter norsk TV 2.

Dermed befinder fire elever og højskoleklassens lærer sig stadig på gletsjeren.

»En redningshelikopter har bragt forsyninger til gruppen og har taget eleverne med i god ro og orden. Tilbage er nu fem personer fra gruppen og to personer fra det alpine redningshold,« fortæller operationsleder Per Rimmen fra politidistriktet i Sogn og Fjordane til norsk TV 2.

Der er ingen meldinger om, at nogen af eleverne skulle være kommet til skade. De havde ikke pakket forsyninger til natten, men er alle klædt godt nok på til at klare sig mod kulden natten over.

Det var læreren, der slog alarm tirsdag eftermiddag omkring klokken 17.30, så redningsaktionen blev iværksat. Skoleklassen var på tur, da den pludselig blev fanget på gletsjeren på grund af dårligt vejr.

Da de 11 elever blev reddet, havde klassen og læreren siddet på Jostedalsbræen i næsten ti timer.