1,1 million asylansøgere kom til Tyskland i 2015

Syrere på flugt fra borgerkrigen i deres land udgør næsten 40 procent af nye asylansøgere i Tyskland.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af 2015 kom der 1,1 million asylansøgere til Tyskland, oplyser den tyske forbundsregering til Reuters. Tidligere har forbundsregeringen anslået, at der ville komme omkring en million asylansøgere til forbundsrepublikken sidste år.

Det tyske indenrigsministerium siger, at syrere på flugt fra borgerkrigen i deres land udgør næsten 40 procent af det samlede antal - 428.500, mens 154.046 afghanere udgør den næststørste gruppe.

Det samlede antal asylansøgere er fem gange så højt som antallet i 2014.

Indenrigsminister Thomas de Maiziere erkender, at embedsmænd og frivillige står over for en kæmpemæssig udfordring med at få indkvarteret de nyankomne og i at få skaffet mad til dem.

Forbundsregeringen vil have indsat yderligere 4000 folk i de kontorer, som tager sig af de indstrømmende flygtninge og migranter.

Regeringen vil også give et månedligt bidrag på 670 euro (5000 kroner) per asylansøger for at hjælpe delstaterne og kommunerne.

Samtidig lover de Maiziere at få afsluttet udviklingen med, at stadigt flere asylansøgere kommer til landet.

- Vi vil på alle politikområdet arbejde for, at der sker et markant fald, så antallet af nye asylansøgere i Tyskland bliver stærkt reduceret, siger han.

To tredjedele af den tyske befolkning - omkring 67 procent - mener, at frygten for en islamisering af Tyskland bliver overdrevet, mens 29 procent finder protestmarcher mod en islamisering berettiget, viste en meningsmåling i nyhedsmagasinet Stern nytårsdag.

Målingen, der er gennemført af Forsa-instituttet, viste imidlertid, at kun 13 procent af de adspurgte selv ville deltage i de omstridt protestmarcher, som har opnået øget tilslutning de seneste uger, og som 17.500 mennesker deltog i i Dresden op til jul.

Merkel har i sin nytårstale kritiseret de omstridte marcher, der arrangeres af den nye protestbevægelse Pegida, Patriotiske europæere mod islamiseringen af Vesten, der ønsker en indvandringspolitik som i Schweiz.

/ritzau/dpa