11-årig »cyber-ninja« giver it-eksperter en lektion i cybersikkerhed

En bamse og dens 11-årige ejer beviste ved en konference i cybersikkerhed, at selv de mest fredelige ting kan et led i at overvåge og skade folk.

Selv om en bamse og andet legetøj kan se ganske tilforladeligt ud, kan de udnyttes af hackere. Det beviste en 11-årig dreng ved en konference om IT-sikkerhed. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

'Cyberninja'. Det prædikat bruger 11-årige Reuben Paul om sig selv. Drengen, der går i sjette klasse, forundrede sammen med sin bamse Bob hundredevis af ældre tilhørere ved en konference om cybersikkerhed i Holland.

Det skriver engelske The Guardian.

»Alt fra Teddybjørne til Terminator-figurer kan blive til våben,« sagde Reuben Paul, inden han gennem Wifi og Bluetooth gjorde bamsen Bob i stand til at sende og modtage beskeder. Reuben scannede gennem sin egen lille computer salen, hvor konferencen blev afholdt, og downloaded numre fra størstedelen af tilhørernes telefoner. Derefter hackede han sig videre gennem et af telefonnumrene og fik bamsens øjne til at lyse og optog en besked fra salen, som blev afspillet gennem bamsen.

Teknologien, der findes i Bob, er også til stede i mange andre dagligdags produkter som køleskabe og biler.

Mulighederne i de hackede genstande er i følge cyberninjaen mange: Er forbindelsen først skabt, kan man alt fra at stjæle privat information a la passwords, eller overvåge og tracke personer via GPS. Hackeren kan også tage kontakt til bamsens ejer og aftale et møde.

Reuben siger, at han er chokeret over, hvor lav sikkerheden er i børns legetøj. Derfor er det vigtigt at give folk en øjenåbner

Allerede som seksårig viste Reuben et særligt talent inden for IT, fortæller hans far til The Guardian. Han startede med at hacke sig ind i en legetøjsbil og har senere forfinet sin viden og teknik. Reuben selv har ambitiøse planer for fremtiden - han vil studere cybersikkerhed på MIT.