1000 taiwanske familier er uden strøm efter kraftigt jordskælv

En kvinde er indlagt med kvæstelser, efter at et klædeskab væltede ned over hende under et jordskælv i Taiwan.

I februar i år ramte et jordskælv den taiwanske by Hualien, hvilket fik bygningen Yun Tsui (billedet) til at kollapse. 17 mennesker blev dræbt i skælvet. Anthony Wallace/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Taipei. Et jordskælv med en beregnet størrelse på 6,0 har tidligt torsdag morgen lokal tid ramt Taiwan.

Det oplyser østatens centrale vejrcenter ifølge nyhedsbureauet dpa.

Som konsekvens af skælvet er dele af togtrafikken i den østlige del af Taiwan blevet indstillet.

Samtidig er flere end 1000 familier i den nordlige del af østaten blevet efterladt uden elektricitet. Her fortæller flere indbyggere også, at de vågnede ved, at ting faldt ned fra hylderne, og møbler væltede, i deres hjem.

Jordskælvet ramte klokken 05.28 lokal tid godt 36 kilometer øst for amtet Yilan i det nordøstlige Taiwan. Skælvet ramte i en dybde af 22,5 kilometer.

I storbyen Ny Taipei, der omkredser hovedstaden Taipei, er en kvinde blevet indlagt på hospitalet med kvæstelser, efter at et klædeskab faldt ned over hende. Det oplyser Taiwans brandvæsen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er der meldt om flere gas- og vandlækager i den nordlige del af østaten.

Taiwans centrale vejrcenter advarer om, at en kraftig tyfon ved navn Lekima ventes at ramme området torsdag og fredag, hvor den vil bringe voldsomme mængder nedbør med sig.

Torsdag morgen lokal tid befinder Lekima sig omkring 520 kilometer sydøst for Taipei. Tyfonen bevæger sig i nordvestlig retning med omkring 15 kilometer i timen.

Taiwans katastrofeberedskab advarer indbyggerne i den nordlige del af østaten mod stenskred såvel som jordskred i de bjergrige områder.

Taiwans premierminister, Su Tseng-chang, er torsdag på besøg i det nordlige Taiwan, hvor han opfordrer indbyggerne til at forholde sig i ro.

Taiwan ligger nær et sted, hvor to tektoniske plader mødes, og er derfor ofte udsat for jordskælv i større eller mindre grad.

I 2016 blev flere end 100 mennesker dræbt i et jordskælv i den sydlige del af østaten. Og tilbage i september 1999 blev over 2400 mennesker dræbt, da et jordskælv med en beregnet størrelse på 7,3 ramte.

Tyfoner er heller ikke sjældne i Taiwan. I august 2009 mistede flere end 700 mennesker livet, da tyfonen Morakot forårsagede enorme jordskred i den sydlige del af østaten.

/ritzau/