10.000 nye bosættere på vej til Vestbreden

Antallet af jødiske beboere på den besatte vestbred vil vokse de næste år, siger minister. Bosættere angriber moské og stikker den i brand.

De jødiske bosættelser på den besatte vestbred vil i de kommende år vokse med 10.000 beboere, oplyser den israelske regering.

Indbyggertallet vokser, selv om Israel siger, at det har beordret et stop for nye bosættelser i det palæstinensiske område.

Meddelelsen kommer samme dag, som jødiske bosættere angriber en moské på Vestbredden og stikker den i brand.

Det er Benny Begin, der er minister og medlem af premierminister Benjamin Netanyahus Likud-parti, som siger, at arbejdet med opføre yderligere 3000 boliger er påbegyndt og vil blive gjort færdig. Det vil give plads til yderligere 10.000 bosættere.

I den palæstinensiske landsby Yasuf i den nordlige del af Vestbredden angreb bosættere en moské. Et bibliotek i moskeen blev stukket i brand, og der blev sprayet hadefulde hebræiske budskaber på moskeens mure. Et slagord lød: "Bered jer på at betale prisen", mens et andet truede med, at "Vi vil brænde jer alle".

Da israelske soldater nåede frem, blev de angrebet med sten af vrede palæstinensere. Soldaterne besvarede angrebet med tåregas.

Op mod en halv million jøder har bosat sig på Vestbredden. Det er i strid med folkeretten, der forbyder en besættelsesmagt at kolonisere besat land. Det internationale samfund arbejder for, at Vestbredden skal være kernen i en fremtidig palæstinensisk stat.

/ritzau/Reuters